Από τις 13:00 επιχειρούν τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου, της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και της Αστυνομίας για να απομακρύνουν την μικρή αρκούδα από την παγωμένη λίμνη, όπου βολτάρει από το πρωί

 Η αρκούδα μπήκε στη λίμνη από την περιοχή του Δισπηλιού και κατευθύνθηκε προς το Νοσοκομείο. Τα μέλη της ομάδας την απομάκρυναν από τις κατοικημένες περιοχές με αποτέλεσμα να κρυφτεί στους καλαμώνες και πάλι στο Δισπηλιό.

Τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, της Εταιρείας Προστασίας Περιάλλοντος, καθώς και Αστυνομικοί κατάφεραν, τελικά, να  βγάλουν έξω το ζώο από τη λίμνη, στο σημείο από όπου είχε μπει.

arkouda limni pagomeni

Η ανακοίνωση της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος

Σήμερα το μεσημέρι στήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης μιας νεαρής αρκούδας που έκοβε βόλτες πάνω στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς από την ομάδα έκτακτης επέμβασης του Αρκτούρου μελών της Εταιρίας προστασίας περιβάλλοντος Καστοριάς και της Αστυνομίας. Η αρκούδα πέρασε από την περιοχή της Πέτρας και κατευθύνθηκε προς την πόλη της Καστοριάς ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες απομακρύνθηκε από την πόλη και αφού παρακολουθήθηκε για αρκετές ώρες βγήκε στο σημείο από όπου είχε ανέβει πάνω στην παγωμένη λίμνη.

arkouda limni pagomeni2

 

Οι τελευταίες φωτογραφίες είναι του Χρήστου Τόσκου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here