Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν και οι σεισμόπληκτες περιοχές της Καστοριάς. Στο καθεστώς υπάγονται Κορέστεια και Βίτσι.

Κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Κοινότητες Μελά, Μακροχωρίου, Χαλάρας και Γάβρου της Δημοτικής Ενοτήτας Κορεστείων και οι Κοινότητες Οξυάς, Βυσσινέας, Τοιχίου και Σιδηροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Βιτσίου του Δήμου Καστοριάς.

Έρχεται κλιμάκιο τη Δευτέρα για την καταγραφή των σπιτιών με πρόβλημα, ενώ «λύνονται τα χέρια» των αυτοδιοικητικών για να προχωρήσουν σε καταγραφή και αποζημίωση.

Να σημειωθεί ότι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν πριν από λίγο οι δήμοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, μετά από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δέσποινας Κοζατσάνη στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 με όλα τα στοιχεία.

Η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς:

Σε Κατάσταση Έκτακτης  Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας Κηρύσσονται οχτώ (8) κοινότητες των Δ.Ε. Κορεστείων & Βιτσίου με απόφαση του Γ.Γ.Π.Π.

Με σημερινή απόφαση (13-01-22) του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και αιτήματος του Δημάρχου Καστοριάς, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Κοινότητες Μελά, Μακροχωρίου, Χαλάρας και Γάβρου της Δημοτικής Ενοτήτας Κορεστείων και οι Κοινότητες Οξυάς, Βυσσινέας, Τοιχίου και Σιδηροχωρίου της Δημοτικής Ενοτήτας Βιτσίου του Δήμου Καστοριάς της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 09.01.2022 στις παραπάνω περιοχές.
Σύμφωνα με την απόφαση η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 11 Ιουλίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here