Δραματική κατάσταση σε Φυλή και Μενίδι, «μάχη» για να μην κινδυνεύσουν σπίτια και στα Άνω Λιόσια • Φλέγονται οι πρόποδες της Πάρνηθας, ανησυχία για την Εθνικό δρυμό • Μεγάλη καταστροφή στον Έβρο • Πως εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα
Στις αυλές σπιτιών οι φλόγες στο Μενίδι
Υπεράνθρωπη η προσπάθεια επίγειων και εναέριων δυνάμεων για να μην καούν σπίτια στο Μενίδι.
Προμηθεύονται νερό από δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ, που βρίσκεται κοντά.
Αναζωπύρωση κοντά σε σπίτια
Αναζωπύρωση κοντά στην Πάρνηθα, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής όπου υπάρχουν σπίτια, ενώ λίγο νωρίτερα εμφάνιζε καλύτερη εικόνα η φωτιά.
Αποκατάσταση κυκλοφορίας στην Εγνατία Oδό
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης, από το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης.
Τα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Δαδιά και δυτικά του με πυροσβέστες και εθελοντές να προσπαθούν να τιθασευτούν τα μέτωπα στο δάσος, σε Μελία, Λεπτοκαρυά και Συκορράχη. Αναζωπύρωση πριν λίγο στο χωριό Αύρα της Αλεξανδρούπολης.
Επίσης οι οικισμοί του Άβαντα, της Νίψας και του Δωρικού απειλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες τόσο από την πυρκαγιά της Μελίας όσο και της Δαδιάς με τη δεύτερη να απειλεί.
Ο οικισμός της Μελίας κινδυνεύει εκ νέου από την πυρκαγιά που κατεβαίνει απ’ τη Δαδιά και ήδη έχει πλησιάσει. Η φωτιά θα απειλήσει για δεύτερη φορά και τον Άβαντα η φωτιά φύγει νοτιοδυτικά.
Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Ξεκίνησε η καταγραφή στα καμένα σπίτια στον Έβρο
Μεγάλες εκτάσεις έχουν καεί στον Έβρο, καθώς οι φλόγες πέρασαν από 15 χωριά. Σπίτια και αποθήκες κάηκαν ολοσχερώς, όπως επίσης η απώλεια σε ζωικό και οικολογικό κεφάλαιο είναι τεράστια.
Η καταγραφή σε ορισμένα μέρη έχει ξεκινήσει με τις πληροφορίες να αναφέρουν έχουν καεί αρκετές κατοικίες.
Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα και ένα Μοναστήρι
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μενιδίου, Στάθη Τοπαλίδη, πούλμαν και λεωφορεία του δήμου με ασφάλεια εκκένωσαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα και Μοναστήρι στην Αγία Παρασκευή.
«Μάχη» για να μην φτάσει η φωτιά στα σπίτια στα Άνω Λιόσια
Άλλη μια κατοικημένη περιοχή κινδυνεύει με πυροσβέστες και εθελοντές να δίνουν άνιση «μάχη» με τις φλόγες για να μην περάσει η φωτιά σε σπίτια στα Άνω Λιόσια.