Πολιτικός σεισμός στη δημοτική αρχή και την παράταξη του δημάρχου ● Ο Ζέρβας «έδωσε» τους «συντρόφους» του΄● Αποκλειστική δήλωση Τσαβλή στην «Εφ.Συν.»: Δεν παραιτούμαι

Σείεται συθέμελα ο δήμος Θεσσαλονίκης και η παράταξη του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των «γαλάζιων ρουσφετολογικών» εμβολιασμών στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Διότι όπως αποδεικνύεται εμβόλια για τον κορωνοϊό υπάρχουν αλλά για ενδοπαραταξιακά «μαχαιρώματα» όχι. Διότι τα ονόματα αυτών που εμπλέκονται στους εμβολιασμούς συγγενικών προσώπων δόθηκαν ουσιαστικά από την επίσημη ανακοίνωση του δήμου, γεγονός που οδηγεί σε μείζονα κρίση την παράταξη του δημάρχου και κατ’ επέκταση την διοίκηση αφού με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής κάνει σαφές πως «δεν παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου, και για να με καθαιρέσουν πρέπει πρώτα να με διαγράψουν από την δημοτική ομάδα» και για την ουσία της υπόθεσης σημειώνει χαρακτηριστικά «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Ο δήμαρχος με μια αιφνιδιαστική κίνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι «σήμερα (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021) απάλλαξε των καθηκόντων της την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».
Ουσιαστικά με την ανακοίνωση επισημοποιούνταν η εμπλοκή των δύο στελεχών της παράταξης Ζέρβα και του δήμου στις καταγγελίες για ρουσφετολογικούς εμβολιασμούς ημετέρων εκτός σειράς στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας. Για την υπόθεση μάλιστα όπως είναι γνωστό έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση ενώ η ΝΔ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα Τσαβλη- Ακριτίδου, αλλά όχι της προέδρου του Κέντρου, στελέχους του κόμματος επίσης αλλά και ανθρώπου του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος (όπως τουλάχιστον η ίδια διατείνεται).

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ, efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here