Σειρά συναντήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, του αντιδήμαρχου Πολιτισμού Καστοριάς, Λεωνίδα Παπαδημητρίου, στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού με τον υπεύθυνο των περιφερειακών φεστιβάλ οι οποίοι (του υπουργείου) προσπαθούν να ομαδοποιήσουν τα φεστιβάλ ανά περιοχή, έτσι, ώστε, να μπουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οι άνθρωποι του υπουργείου ήταν πλήρως πληροφορημένοι για το «Φεστιβάλ της αυλής» και ότι υπάρχει πρόθεση να ενταχθεί το φεστιβάλ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η δεύτερη επαφή του κ. Παπαδημητρίου ήταν διπλή, με το Ελληνικό Λογοτεχνικό Ιστορικό Αρχείο και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, όπου εκεί βρέθηκαν δύο αρχεία φωτογραφιών από την Καστοριά, το ένα από την δεκαετία του ’20 και το άλλο από τη δεκαετία του ΄50. «Έχει γίνει επιλογή των φωτογραφιών και σκεφτόμαστε να πραγματοποιήσουμε μια έκθεση αυτών» δήλωσε.

Ενώ η τρίτη και πιο σημαντική συνάντηση ήταν για την αξιοποίηση του αρχοντικού Μπασάρα, προορίζεται για τη δημιουργία μουσείου γούνας, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς

Τέλος, ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε τη δωρεά μεγάλου αριθμού χρήσης και ψηφιοποίησης φωτογραφιών από τη συλλογή του Λεωνίδα Παπάζογλου από τους απόγονους του Γεώργιου Γκολομπία. Η δωρεά πρώτα θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς και μετέπειτα θα προχωρήσει η αντιδημαρχία στη διοργάνωση μόνιμης έκθεσης στο αρχοντικό Βέργουλα.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Παπαδημητρίου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here