Όπως στην 23η «στροφή» του τρέχοντος πρωταθλήματος, στην οποία οι πρωτοπόροι στον πίνακα των σκόρερ ήταν «άσφαιροι», έτσι και στην 24η που, συνάμα, ήταν από τις πιο μέτριες από πλευράς παραγωγικότητας τερμάτων, μόλις 21, κανείς από τους τρεις επικεφαλής δεν σημάδεψε δίχτυα.

Ρεπορτάζ: Δαμιανός Δέλλιος

Έτσι, η κατάσταση στην κορυφή των παραγωγικότερων παικτών στη φετινή σεζόν παρέμεινε αναλλοίωτη, με τον Χρήστο Νούλα να προπορεύεται με 21 γκολ και τον Γρηγόρη Μήλιο να τον ακολουθεί με 19, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Δρανιτσάρης με 18.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γρηγόρης Μήλιος απέχει- εδώ και δύο εβδομάδες- από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ηρακλή Πολυκάρπης, κάτι που σημαίνει, πως δεν αποτελεί πλέον απειλή για τον Χρήστο Νούλα.

Πετυχαίνοντας ο Γρηγόρης Καραμανίδης το ένα από τα έξι γκολ στη νίκη της ομάδας του (Αστραπής) επί του Κάστορα με σκορ 6-1 έμεινε μόνος του στην 4η θέση, έχοντας 16 τέρματα , ενώ στην 5η με 15 γκολ ακολουθεί ο  Βασίλης Εστιάδης (Κάστορα).

Στην 24η αγωνιστική τρεις γηπεδούχες ομάδες  ευθυγράμμισαν τα πλάνα τους για νίκη, τρεις, όμως, ήταν κι εκείνες που έπραξαν το ίδιο ως φιλοξενούμενες, ενώ το σημείο «Χ» απουσίασε

Στις έξι, λοιπόν, αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ημέρας, γεγονός είναι, ότι υπήρξε απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στα σημεία «1» και «2», ενώ το «Χ» δεν έκανε την εμφάνισή του.

Νίκες, λοιπόν, ως γηπεδούχοι, πανηγύρισαν οι: Αστραπή Μεσοποταμίας, Ηρακλής Πολυκάρπης και Δόξα Κορησού προσθέτοντας στο ενεργητικό τους τρεις «φρέσκους» πόντους, ενώ τρεις βαθμούς- ως φιλοξενούμενοι- έβαλαν στο «κασελάκι» τους οι: Παναργειακός, Γράμμος Μαυροχωρίου και Ομόνοια Βογατσικού.

«Μέτρια» χαρακτηρίζεται η 24η αγωνιστική από πλευράς παραγωγικότητας

Η ιαχή «γκοοοολ» ακούστηκε 21 φορές στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ημέρας, κάτι που από πλευράς παραγωγικότητας χαρακτηρίζεται ως μέτρια, ενώ 21 τέρματα είχαν σημειωθεί και σε τρεις ακόμη αγωνιστικές ημέρες (7η, 10η και 19η).

Να θυμίσουμε, εν προκειμένω, ότι στην «στροφή» της φετινής σεζόν καταγράφηκαν τα περισσότερα γκολ, 29 τον αριθμό.

Στα αξιοσημείωτα, εντούτοις, της 24ης αγωνιστικής, είναι το γεγονός, ότι τέσσερις ομάδες δεν πέτυχαν γκολ. «Αφλογιστία», λοιπόν, έπαθαν τα… όπλα της Πενταβρύσου, του Νταηλάκη, της Δόξας Αμπελοκήπων και του Κρόνου, κάτι που για τους «κυανόλευκους» του Θόδωρου Ποντίκη παρατηρείται για φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, για τους «κυανόμαυρους» του Γιάννη Τσεμπερίδη 5η, για τους «μαυραετούς» των Αμπελοκήπωνκαι τους «κυανόλευκους» του Παναγιώτη Μπαμπούλη 9η.  

Σε ό, τι, τώρα, σχετίζεται με τα 21 γκολ της 24ης αγωνιστικής, αυτό που παρατηρήθηκε, είναι πως 11 από αυτά σημείωσαν οι γηπεδούχες ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα 10 οι φιλοξενούμενες.

Τέλος, άξιο σχολιασμού, είναι το γεγονός, ότι ο Παναργειακός εξακολουθεί να διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο τρέχον πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει 64 γκολ, ενώ τη χειρότερη άμυνα συνεχίζει να διαθέτει η Πεντάβρυσος, έχοντας δεχθεί 75 γκολ.

Σε ό, τι δε, αφορά τη χειρότερη επίθεση, αυτή ανήκει σε δύο ομάδες,  στον Κρόνο και στην Α.Ε. Βιτσίου, έχοντας πετύχει από κοινού 22 γκολ.

Την καλύτερη, από την άλλη, άμυνα, εξακολουθεί να διαθέτει μία ομάδα, ο Παναργειακός, έχοντας δεχθεί 6 γκολ.

Η ιαχή «γκοοολ» ακούστηκε αρκετά νωρίς στην 24η αγωνιστική, στο 7ο λεπτό, ενώ η τελευταία στο 89΄

Το γρηγορότερο γκολ στην 24η «στροφή» της φετινής σεζόν καταγράφηκε στην αναμέτρηση Δόξα Αμπελοκήπων- Παναργειακός, στο 7ο λεπτό συγκεκριμένα, όταν ο Γιώργος Τσαμτσάκης  «έγραψε» το 0-1, ενώ το πιο αργοπορημένο σημειώθηκε στο ματς Κρόνος- Γράμμος Μαυροχωρίου, στο οποίο το τελικό σκορ 0-3 διαμόρφωσε στο 89’ ο Χρήστος Βαενάς.

Στην 24η αγωνιστική, τρεις φορές η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα

Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής ημέρας, δύο ήταν οι διαιτητές που έδειξαν το σημείο του πέναλτι. Στο ματς, λοιπόν, Αστραπή Μεσοποταμίας- Α.Ο. Κάστωρ, ο ρέφερι κ. Πετρόπουλος καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «κιτρινόμαυρων» στο 54’, δίνοντας την ευκαιρία στον Γρηγόρη Καραμανίδη να πετύχει το 5-0, ενώ στην αναμέτρηση Δόξα Κορησού- Α.Ε. Γραμμοχωρίων, ο διαιτητής κ. Καραταΐδης έδειξε την άσπρη βούλα δύο φορές.

Συγκεκριμένα, έδωσε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων στο 15’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ (0-1) ο Αλέξης Λιάπης, ενώ στο 50’ καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «μαυραετών», που, όμως, δεν μεταφράστηκε σε γκολ, μιας και ο Βαγγέλης Γάκιας που το εκτέλεσε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιάννη Πετσώνη, ο οποίος απέκρουσε.

Έτσι, ο αριθμός των πέναλτι που δόθηκαν έως σήμερα στο τρέχον πρωτάθλημα ανέβηκε στα 45, με τα 30 από αυτά να είναι εύστοχα, 2 εξ’ αυτών να αφορούν σουτ στο δοκάρι, 9 να αποκρούονται από τους τερματοφύλακες και 4 άουτ.

Κανείς «ατίθασος» στην 24η αγωνιστική

Στην 24η «στροφή» του τρέχοντος πρωταθλήματος, αλήθεια είναι, ότι οι ποδοσφαιριστές και των δώδεκα ομάδων δεν «αμάρτησαν» στον αγωνιστικό χώρο, «απαγορεύοντας» έτσι τους διαιτητές να βάλουν το χέρι στο τσεπάκι τους με τις κόκκινες κάρτες.

Το πρόσωπο της 24ης αγωνιστικής

Στην 24η «πράξη» της φετινής σεζόν, αλήθεια είναι, ότι τέσσερις παίκτες έχουν κάθε λόγο να δικαιούνται τον τίτλο του προσώπου της αγωνιστικής, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους: Νίκο Κοκοβίδη (Αστραπής Μεσοποταμίας), Σπύρο Καρανάσιο (Αστραπής Μεσοποταμίας), Χρήστο Βαενά (Γράμμου Μαυροχωρίου) και Κώστα Παπαθανασίου (Δόξας Κορησού), οι οποίοι πέτυχαν από δύο γκολ έκαστος στις νίκες των ομάδων τους επί Κάστορα, Κρόνου και Α.Ε. Γραμμοχωρίων, αντίστοιχα.

Το… παρθενικό τους γκολ πέτυχαν δύο παίκτες 

Στον μακρύ κατάλογο της λίστας των σκόρερ, έπειτα από το κλείσιμο της αυλαίας της 24ης αγωνιστικής ημέρας, προστέθηκαν δύο ακόμη ποδοσφαιριστές.

Το… παρθενικό, λοιπόν, γκολ τους στο τρέχον πρωτάθλημα πέτυχαν οι:  Σωτήρης Τσιγαρίδας (Παναργειακού) και Γιάννης Μπλιάγκας (Ομόνοιας Βογατσικού).

524 συνολικά τα γκολ του φετινού πρωταθλήματος, από 139 παίκτες

Από τα 524 τέρματα που σημειώθηκαν στις είκοσι τέσσερις αγωνιστικές, τα 284 εξ’ αυτών έχουν πετύχει οι γηπεδούχες ομάδες και τα υπόλοιπα 240 οι φιλοξενούμενες, ενώ αθροιστικά έχουν βρει δίχτυα 139 ποδοσφαιριστές.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η 24η αγωνιστική δεν περιλάμβανε αυτογκόλ. Έτσι, ο αριθμός τους παρέμεινε στα 10.

Ο πίνακας των σκόρερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here