Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε 
τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος

Ολομέτωπη επίθεση στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Στέργιος Αδάμ, με ευθείες βολές προς τον Στέφανο Μπαλταγιάννη αλλά και το στέλεχος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Ζαγάρα.

Ρεπορτάζ: Μάρκος Πετρόπουλος

Ο κ. Αδάμ έκανε λόγω για «κομματικές διώξεις», «επιθέσεις σε δημοσιογράφους», «παρεμβάσεις στο κυβερνητικό έργο», αλλά και απαξίωση της ίδιας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, για την οποία μάλιστα αναρωτήθηκε «εάν την έχει αντικαταστήσει ο κ. Καρυπίδης»!

Παράλληλα, αναφερόμενος σε παρουσία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Περικλή Ζαγρά, έξω από το χώρο που διεξαγόταν σύσκεψη στην Αθήνα για το Αστυνομικό Μέγαρο, ο κ. Αδάμ έθεσε το ερώτημα «εάν είναι ο κοριός του Μπαλταγιάννη» ή «σεκιούριτι έξω από την πόρτα».

Απολύσεις και… komandatur

Με καταγγελίες – φωτιά αναφέρθηκε στη μετεγκατάσταση της ΔΟΥ ο κ. Αδάμ, μιλώντας για απειλές προς την Επιτροπή Στέγασης, απολύσεις «αντιφρονούντων» εργαζομένων και επικίνδυνα παιχνίδια με τα στρατόπεδα της Καστοριάς. Όπως αναφέρει: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ανακοίνωση κατηγόρησε τη ΝΟΔΕ ως ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν πάντα ξεκάθαρη υπέρ της στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, με μόνιμους τρόπους και όπου προκύπτει. Ο διαγωνισμός έγινε επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δύο χρόνια πριν και δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται ξαφνικά από αυτές τις αντιδράσεις; Και με τι συνθήκες παραμένει η ΔΟΥ εκεί ενώ έχει λήξει η σύμβαση; Γεγονός που προκύπτει από την ανάγκη διενέργειας διαγωνισμού δύο χρόνια πριν επαναλαμβάνω! Τι είδους πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούνται;

Και αναρωτιέμαι όλο αυτό το χρονικό διάστημα πώς διασφαλίζεται το δημόσιο χρήμα όταν αντί να πάμε σε ένα κτίριο έως ότου βρεθεί λύση το οποίο μας στοιχίζει 40% λιγότερο παραμένουμε στο ίδιο κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα για το καπρίτσιο της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ακολουθεί τακτικές όπως είπε και ο Μίκης «αριστερόστροφου φασισμού» και γιατί το λέω αυτό:

Πρώτον δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του νομού κομματική οργάνωση να καταγγέλλει ιδιώτες στην πολεοδομία. Ο κύριος Ζαγάρας ο επαγγελματίας εκπρόσωπος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος δηλώνει στην αίτηση του, όταν έκανε την καταγγελία λειτούργησε ως μονάδα ή ως σύνολο της Νομαρχιακής επιτροπής;

Και απαντώ ως σύνολο διότι αυτό δηλώνει κάτω από την υπογραφή του!

Δεύτερον σαν να μην έφτανε αυτό προχώρησε σε κάτι ακόμα χειρότερο και πιο «αριστερόστροφα φασιστικό». Έστειλαν εξώδικο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της επιτροπής στέγασης για το θέμα της ΔΟΥ σε μία προσπάθεια να καθοδηγήσουν την απόφαση της επιτροπής στέγασης εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας την επιτροπή.

Εμείς η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσουμε να υποστούν κομματικές απειλές και διώξεις υπάλληλοι που δεν συμφωνούν με τις ιδεοληψίες τους. Σύμφωνα με την έκθεση του ΤΕΕ όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα απαιτούνται δύο συνεχόμενοι όροφοι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας για να στεγαστεί η ΔΟΥ Καστοριάς πράγμα αντιφατικό με αυτό που έχουνε δηλώσει».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που τώρα στεγάζονται στην Αντιπεριφέρεια ο κ. Αδάμ επισήμανε: «Θα διασπείρουμε όλες τις υπηρεσίες που ανήκουν στην Π.Ε. Καστοριάς σε διάφορα κτίρια ταλαιπωρώντας πολλούς, υπαλλήλους και κοινό, για να στεγάσουμε μία υπηρεσία που δεν ανήκει στην Π.Ε. Καστοριάς. Και οι υπηρεσίες που θα διωχθούν πού θα στεγαστούν και πότε; με τι χρήματα; Η μετακόμιση της ΔΟΥ στην Π.Ε. ποιο χρονοδιάγραμμα έχει με τι κόστος;

Και ωστόσο παραμένει η ΔΟΥ εκεί που είναι εξυπηρετώντας γνωστά για τον κύριο Ζαγαρα και τον κύριο Μπαλταγιάννη συμφέροντα η πρόταση της Νομαρχιακής επιτροπής την οποία υπέδειξε στην κυβέρνηση κατά δήλωση του ο κ. Μπαλταγιαννης προϋποθέτει την μείωση στο μισό του χώρου στέγασης άρα και την αντίστοιχη μείωση των υπαλλήλων. Καλώ την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση! Μήπως έχουν επιλέξει και τους υπαλλήλους που θα διώξουν από την ΔΟΥ προκειμένου να χωρέσουν στον έναν όροφο ο κύριος Μπαλταγιαννης μίλησε για χρήση των στρατοπέδων», και συμπλήρωσε: «Η χρήση στρατοπέδων θέλω να του θυμίσω ότι συνηθιζόταν στην Σοβιετική Ένωση και επί γερμανικής κατοχής (komandatur) και να τον ρωτήσω αυτό είναι το όραμά του για την Καστοριά»;

«Στήριξη» στην Τελιγιορίδου

«Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα κλήθηκε η κ. Τελιγιοριδου ή η κ. Αντωνίου; Αποφασίζουν ερήμην των βουλευτών για το νομό; Εκτός και αν κλειδοκράτορας του νόμου είναι η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καρυπίδης. Ο κύριος Ζαγάρας την ώρα της σύσκεψης στην Αθήνα ήταν security έξω από την πόρτα ή έκανε τον κοριό του κυρίου Μπαλταγιάννη ο οποίος επιθυμεί να είναι ο επόμενος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Την κυρία Τελιγιοριδου την ενημέρωσε ή ήταν απασχολημένος αυτός και ο κ. Μπαλταγιαννης εκτοξεύοντας απειλές για να φιμώσει τον τοπικό τύπου; Προφανώς ακολουθεί τις πρακτικές του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ ο όποιος εφάρμοσε τα ίδια στους δημοσιογράφους που δεν υπακούν του ίδιου του κομματικού τους ραδιοφώνου!», δήλωσε ο κ. Αδάμ, αναφερόμενος στην εσωτερική διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, σχετικά με το Αστυνομικό Μέγαρο και τη διγλωσσία βουλευτού – Νομαρχιακής Επιτροπής, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για «καπέλωμα» της Ολυμπίας Τελιγιορίδου!

Κλείνοντας, ο κ. Αδάμ αναφέρθηκε συνολικά στο ρόλο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως: «Τους καλώ να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της Καστοριάς, την ανεργία, την ανάπτυξη, τα συσσίτια που συνεχώς αυξάνονται. Και να μην μας λένε “ε εντάξει, δεν τρώνε και από τα σκουπίδια”… Αυτό είναι το όραμά τους;», σημείωσε ο κ. Αδάμ και συμπλήρωσε «Αυτά τελείωσαν».

Η ΝΟΔΕ Καστοριάς δημοσιοποίησε, παράλληλα, μια σειρά από έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, στοιχειοθετούνται τα όσα καταγγέλλει για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.  

Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου της ΝΟΔΕ Καστοριάς, Στέργιου Αδάμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here