Τρεις λαθροθήρες που είχαν σκοτώσει έξι από τα σπάνια αγριόγιδα της Τύμφης, συνέλαβαν άνδρες της θηροφυλακ??ς, μετά από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησαν στην ευρύτερη περιοχή του Τσεπελόβου.

Ακόμη και οι ίδιοι σοκαρίστηκαν από το θράσος των λαθροκυνηγών οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να εξολοθρεύσουν έξι από τα πανέμορφα και υπό εξαφάνιση ζώα της Πίνδου.

agriodio nekro1

Όλα ξεκίνησαν στις έντεκα περίπου το πρωί, όταν στην περιοχή του Τσεπελόβου, θηροφύλακες που περιπολούσαν, εντόπισαν ύποπτες κινήσεις.

agriogida ne1

Η ομάδα ενισχύθηκε και στην περιοχή κατέφτασαν τρία συνολικά πληρώματα θηροφυλάκων.

Κατέλαβαν κρίσιμες θέσεις καθώς είχαν προηγηθεί αρκετοί πυροβολισμοί και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν.

Προφανώς όμως έγιναν αντιληπτοί από τους λαθροθήρες. Έτσι όταν το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν, σταθμεύθηκε για έλεγχο, δεν εντοπίστηκε κανένα σκοτωμένο ζώο. Μάλιστα τα άτομα που επέβαιναν ισχυρίζονταν ότι είχαν χάσει τα σκυλιά και τα αναζητούσαν!

Από την εξονυχιστική έρευνα των θηροφυλάκων όμως, εντοπίστηκαν ίχνη αίματος και τρίχες.

Έτσι έγινε ενδελεχής έρευνα στην ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν σε μικρή απόσταση να εντοπίσουν τα έξι νεκρά αγριόγιδα, τα οποία είχαν σκεπάσει πρόχειρα με κλαδιά.

Οι τρεις συνελήφθησαν ενώ ένα τέταρτο άτομο διέφυγε και αναζητείται πλέον από την αστυνομία.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η θηροφυλακή ζήτησε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και έγινε έλεγχος στα σκοτωμένα αγριόγιδα κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο. Συνάμα ζητήθηκε η συνδρομή ειδικών επιστημόνων προκειμένου να πιστοποιήσουν ότι πρόκειται για το σπάνιο είδος που ζει στα ηπειρωτικά βουνά, ώστε να έχουν όλα τα κρίσιμα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

«Πρόκειται για μία υπόθεση που δεν έχει πανελλήνια προηγούμενο. Είναι πρώτη φορά που συλλαμβάνονται λαθροθήρες με τόσο μεγάλο αριθμό σκοτωμένων αγριόγιδων», δήλωσε στο Epiruspost ο υπεύθυνος της θηροφυλακής Νίκος Παπαγρηγορίου. Συμπλήρωσε δε, πως η θηροφυλακή βρίσκεται σε εγρήγορση και τις αργίες, καθώς η παραβατικότητα τις ημέρες αυτές είναι μεγαλύτερη. «Είμαστε στις επάλξεις και επαγρυπνούμε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο», τόνισε με έμφαση, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με την κυνηγετική οικογένεια!

agriogida ne3

epiruspost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here