Συνέντευξη στον Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6 παραχώρησε ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Μακεδνός ΑΕ, Σωκράτης Πέλκας, για το θέμα της αναστολής λειτουργίας του λατομείου.

Ο κ. Πέλκας τόνισε πως η άδεια λειτουργίας δεν είναι σε ισχύ από το 2014. Μάλιστα δήλωσε στον Χρήστο Νατσούλη: «το λατομείο λειτουργούσε για πέντε χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς να είναι σε ισχύ. Οι περιβαλλοντολογικοί όροι είχαν λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν οι περιβαλλοντολογικοί όροι δεν είναι σε ισχύ η άδεια λειτουργίας. Άσχετα που η άδεια λειτουργίας είναι έως το 2027» και συνέχισε: «το προηγούμενο Δ.Σ. το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι να καταθέσει μια περιβαλλοντολογική μελέτη, την οποία την είχε στα χέρια της, είχε τα λεφτά και τελικά δεν πλήρωσε τον μελετητή, ούτε και την κατέθεσε. Είναι ένα θέμα που για μένα δεν υπάρχει δικαιολογία. Αφήσανε το λατομείο χωρίς άδεια λειτουργίας. Είναι πρωτάκουστο αυτό. Αυτή την στιγμή καλούμαστε εμείς να βγάλουμε μια καινούργια άδεια, η οποία πλέον γίνεται με γνωστοποίηση από το 2018 και πρέπει να έχουμε αντιπλημμυρικά έργα, τεχνικές μελέτες, ενώ μπορούσαν να καταθέσουν απλά την μελέτη που την είχαν στα χέρια και να έχει λήξει το θέμα».

Ενώ ο πρόεδρος της Μακεδνός μίλησε και για την ανεπίσημη πρόταση που υπάρχει από τον δήμο Άργους Ορεστικού: «Έχω συζητήσει με τον κ. Κεπαπτσόγλου γιατί είναι ο άνθρωπος που το ξέρει καλύτερα απ’ όλους το λατομείο. Έχω πάρει συμβουλές και είμαι σε συνεχή συζήτηση μαζί του και πιστεύω πως όλοι μαζί να καταφέρουμε να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση του λατομείου και να μπούμε στην παραγωγή. Υπάρχει πρόταση να αγοραστούν μετοχές από τον Δήμο Άργους Ορεστικού και να γίνει πολυμετοχική Εταιρία. Αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πρόταση».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του στο βίντεο που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here