Αυστηρό μήνυμα σε επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κανένας εφησυχασμός – Δεν χρειάζονται νέα μέτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η επιδημιολογική εικόνα σε ορισμένες γειτονιές της Αττικής, αλλά και σε Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, βρίσκεται στο πορτοκαλί “και αυτό επισημαίνει με τον πιο έντονο τρόπο ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός”.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση προβληματίζεται από τη μη τήρηση υφιστάμενων μέτρων που φαίνεται σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη. Ανακοίνωσε ότι το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα για τον κορωνοϊό αν τηρηθούν τα υφιστάμενα.

Σχετικά με την χρήση μάσκας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η χρήση της είναι καθολική στους εσωτερικούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

«Είναι βέβαιο ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς. Αυτό είναι ξεκάθαρο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι παρότι οι ρυθμοί ανάπτυξης εμβολίου και φαρμάκων για τον κορωνοϊό είναι γρήγοροι «ακόμη δεν είμαστε εκεί που θα μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε».

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here