Το Σπασμένο Ρόδι σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας Songs of the Underground. Εκεί θα βρίσκεται ο σκηνοθέτης Bασίλης Μουσουλής ο οποίος θα είναι διαθέσιμος για συζήτηση μετά την προβολή.
Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη.

Songs of the Underground :
Ένα υβριδικό φιλμ, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, για την ιστορία της Ελληνικής επαναστατικής μουσικής, με τραγούδια βγαλμένα από την αντίσταση, τον πόνο, και τη λύπη, από Ελλήνων δημιουργών διαχρονικά σε αυτή την Ταραγμένη Χώρα. Οι μουσικοί Αντουάν Παρίνις, Δημήτρης Πουλικάκος, και Θάνος Κόης, οι ηθοποιοί Μαριάνθη Κολιάκη και Θοδωρής Αριανούτσος, και μια πλειάδα ηθοποιών και ερμηνευτών ξετυλίγουν τα τραγούδια της επανάστασης. Μια εκλεκτική ταινία με διαφορετικά μουσικά στυλ και διαφορετικές κινηματογραφικές μορφές ανάμειξης.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μουσουλής
Παραγωγή: Βασίλης Μουσουλης, Βίκυ Μουσούλη
Συμπαραγωγή: Δημήτρης Αθανίτης, Τάσος Αβούρης
Κινηματογραφιστές: Βασίλης Μουσουλής, Θοδωρής Καραμανώλης,Τάσος Αβούρης
Βοηθός Παραγωγής: Γιώργος Αβούρης
Φωτογραφία: Βίκυ Μουσουλή

Για τον σκηνοθέτη:
Ο Βασίλης Μουσουλής είναι ενας Ελληνο-Αυστραλός ανεξάρτητος σκηνοθέτης, με βάση ανάμεσα σε Ελλάδα και Αυστραλία. Αρχίζοντας το 1982, ο Μουσουλής έχει κάνει πάνω από 100 ταινίες, με 10 μεγάλου μήκους. Η ταινία Τραγούδια της Επανάστασης(2017) είναι η τελευταία, που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Η προηγούμενη ταινία του, Wild and Precious (2012) γυρίστηκε στην Ελλάδα και την Ιταλία, και προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και πολλά άλλα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο (βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου). Ο Μουσουλής είναι ενας «ανεξάρτητος θρύλος του κινηματογράφου» σύμφωνα με την εφημερίδα της Μελβούρνης The Age. Είναι επίσης ο ιδρυτής της οργάνωσης Melbourne Super 8 Film Group (1985), και ο ιδρυτής του παγκοσμίως γνωστού website Senses of Cinema(1999).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Βασίλη Μουσουλή, επισκεφθείτε το innersense.com.au
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία επισκεφθείτε το site: www.songsofrevolution.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here