Σπουδαία νίκη πέτυχε η Καστοριά στην Αγιά, επί του τοπικού Δωτιέα κι ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, όσον αφορά την επίτευξη του στόχου της, που δεν είναι άλλος από την παραμονή της στην Γ΄ Εθνική.

Η νίκη αυτή αποκτά μιά ιδιαίτερη αξία, αφού ο γηπεδούχος Δωτιέας έπαιζε σε αυτό το παιχνίδι, το τελευταίο του χαρτί.

Η Καστοριά στο α΄ μέρος έπαιξε επιθετικά και κυνήγησε το γκολ, κάτι που ήρθε στο 45΄ με το πέναλτυ που κέρδισε ο Πάλλας και μετουσίωσε σε γκολ ο ίδιος. Στο 1΄, ο Τσελεπής έκανε ωραία προσπάθεια απο τα αριστερά, έσπασε για τον Πάλλα, ο οποιος δεν μπόρεσε να πλασάρει. Στο 3΄ ο Δρόσος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, αλλά ο Φωλίνας απομάκρυνε τη μπάλα. Στο 10΄ μια χλιαρή εκτέλεση φάουλ του Πάλλα, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Πατέτσος. Στο 11΄ ο Τσελεπής έκλεψε τη μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Πατέτσος. Στο 13′ μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ του Μανακίτσα, από τα αριστερά, δεν μπόρεσε μέσα από την περιοχή ο Μηλιάτης να δημιουργήσει κάποιο κίνδυνο για την εστία των γηπεδούχων. Στο 15΄ ο Τσελεπής έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, έσπασε για τον Μηλιάτη, το σουτ του οποίου, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Πατέτσος. Στο 17΄ ο Μανακίτσας εκτέλεσε πλάγιο άουτ, αλλά η κεφαλιά του Τσελεπή, μέσα από την περιοχή, έφυγε άουτ. Στο 18΄ ωραία μπαλιά του Μπάρο, στον Πάλλα, αυτός κοντρόλαρε, μέσα στην περιοχή και σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 20΄ ο κ. Τασιόπουλος έδειξε την κίτρινη κάρτα στον προπονητή της Καστοριάς, Χάρη Βοριαζίδη, επειδή διαμαρτυρήθηκε για ένα καθαρότατο φάουλ, που έγινε στον Μηλιάτη, στο κέντρο του γηπέδου και το οποίο δεν δόθηκε. Στο 34΄ την σέντρα του Γιαννακόπουλου από τα αριστερά, μπλόκαρε ο Τσαρούχας. Στο 35΄το σουτ του Τσελεπή, κόντραρε στον Πάλλα κι ο ρέφερι υπέδειξε οφ-σάϊντ. Στο 36΄ μετά από λάθος της άμυνας ο Λαβαντσιώτης μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Τσαρούχας. Στο 40΄ ο Tozzo ανέκοψε με φάουλ τον Δρόσο κι αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Το φάουλ εκτελέστηκε, έδιωξε προσωρινά η άμυνα και στην συνέχεια, το σουτ του Βλησαρούλη, μπλόκαρε ο Τσαρούχας. Στο 43΄ο Φωλίνας εκτέλεσε πλάγιο άουτ από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μανακίτσας, έξω από την περιοχή, ήταν χλιαρό και μπλόκαρε εύκολα ο Πατέτσος. Στο 45΄+2΄, μετά από ένα γέμισμα του Tozzo μέσα στην περιοχή, ο Πάλλας έγινε αποδέκτης της μπάλας κι ανατράπηκε από πίσω. Ο κ. Τασιόπουλος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, ενώ έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη των γηπεδούχων Τάρτα. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Πάλλας κι άνοιξε το σκορ για την Καστοριά (0-1).

Στην επανάληψη η Καστοριά προβλημάτισε. Παρά την αριθμητική της υπεροχή, ήταν νωθρή κι αυτο έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδύχους να ελπίζουν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, χωρίς τελικά να μπορέσουν να το πετύχουν. Όμως, όχι μόνο άντεξε την πίεση των γηπεδουχων, αλλά κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη γκολ με τον Φωλίνα και να “κλειδώσει” την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών. Στο 52΄ η σέντρα, από τα αριστερά, του Τσελεπή πέρασε, χωρίς να την βρει κανείς. Στο 53΄ ένα κόρνερ, από τα αριστερά, για τους γηπεδούχους πέρασε άουτ. Στο 57΄ την σέντρα του Γιαννακόπουλου, από τα αριστερά, έδιωξε η άμυνα. Στο 60΄ το σουτ του Βλησαρούλη, έξω από την περιοχή, έφυγε άουτ. Στο 62΄ μετά από ένα γέμισμα σε εκτέλεση φάουλ του Λαβαντσιώτη, ο Ντελής Δημ., έπιασε την κεφαλιά, αλλά αυτή έφυγε ψηλά άουτ. Στο 64΄ ο ρέφερυ έδειξε κίτρινη κάρτα στον προπονητή των γηπεδούχων Γιώργο Δοδοντσάκη, γιατί διαμαρτυρήθηκε σε απόφαση του. Στο 65΄ δύο συνεχόμενα φάουλ εκατέρωθεν της περιοχής, μπλόκαρε ο Τσαρούχας. Στο 70΄ το σουτ του Βλησαρούλη, έξω από την περιοχή, έφυγε άουτ. Στο 74΄ο Tarelli έκανε γέμισμα, ο Ελευθεριάδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Πατέτσος μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 76΄ κάθετη του Δρόσου στον Ngoo, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Τσαρούχας απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Δρόσος, αλλά ο Τσαρούχας μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 79΄ μετά από αλλεπάλληλες φάσεις των γηπεδούχων, το σουτ του Ngoo, απέκρουσε ο Τσαρούχας. Στο 80΄ ο Ντελής Δημ. έκανε φάουλ, ο κ. Τασιόπουλος εδειξε την κόκκινη κάρτα, αλλά την πήρε πίσω. Στο 81΄ο Φωλίνας πήρε τη μπάλα απο το κέντρο, πέρασε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-2. Στο 82΄ η σέντρα του Tarelli από τα αριστερά πέρασε πλάγιο άουτ. Στο 83΄ ωραία προσπάθεια του Μανακίτσα, που πάσαρε στον Σαββόπουλο, αυτός έσπασε στον Πάλλα, το σουτ του οποίου απέκρουσε η άμυνα. Στο 87΄ το φάουλ γέμισμα του Λαβαντσιώτη, εξουδετέρωσε ο Τσαρούχας, κερδίζοντας ταυτόχρονα κι επιθετικό φάουλ. Στο 90΄+2΄ μετά από λάθος του Παναγιωτίδη, η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 90΄+ 4΄ ο Tarelli έκανε ωραία προσπάθεια, πάσαρε κάθετα στον Μανακίτσα, που μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Διαιτητής: Τασιόπουλος Γεώργιος (Ε. Π. Σ. Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος (Ε. Π. Σ. Θεσσαλίας)
Κίττος Ηλίας (Ε. Π. Σ. Θεσσαλίας)

Οι συνθέσεις:

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Πατέτσος, Τσακάλι, Ντελής Δημ., Τάρτας, Σάαρ-Αποστολάκης (53΄ Ngoo), Βλησαρούλης (90΄ Σταθάκος), Λαβαντσιώτης, Δρόσος, Ντάλλας, Γιαννακόπουλος, Γιαννακός (84΄ Φουκαλάς).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Τσαρούχας, Tozzo (85΄ Balde), Φωλίνας, Πάλλας (85΄ Νάκος), Μηλιάτης (73΄ Παναγιωτίδης), Τσελεπής (58΄ Tarelli), Ελευθεριάδης, Γκέγκας, Μανακίτσας, Μπάρο (73΄ Κυριακού), Σαββόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ10
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣΚΑΣΤΟΡΙΑ 198002
ΓΑΣ ΣΒΩΡΟΝΟΥΚΟΖΑΝΗ11
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣΑΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣ10
ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣΠΙΕΡΙΚΟΣ11
ΕΛΑΣΣΟΝΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ11
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣΚΕΡ. ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ21

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑΚΑΣΤΟΡΙΑ 1980
ΚΟΖΑΝΗΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡ.
ΑΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣΓΑΣ ΣΒΩΡΟΝΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
ΚΕΡ. ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here