Σκέρτσος και Οικονόμου αποκάλυψαν πως το πόρισμα της Ρ.Α.Ε. βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης – Τα υπερέσοδα θα φορολογηθούν με 90% για να συνεισφέρουν στον κρατικό κουμπαρά για το ξεφούσκωμα των λογαριασμών – Ποιες εταιρείες θα φορολογηθούν και πόσα θα πληρώσουν

Tο πόρισμα για την κερδοφορία των καθετοποιημένων ομίλων ηλεκτροπαραγωγής υπέβαλε αργά το βράδυ της Παρασκευής στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ολοκληρώνοντας τον έλεγχο των τεσσάρων καθετοποιημένων ομίλων της χώρας (ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Ηρων, Elpedison) σχετικά με την έρευνα για τα windfall profits (ουρανοκατέβατα κέρδη).

Τα υπερέσοδα, όπως τα αποκάλεσε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του νέου εθνικού πακέτου στήριξης των καταναλωτών, θα αποτελέσουν μέρος των χρηματοδοτικών εργαλείων που καλούνται να συνεισφέρουν στον κρατικό κουμπαρά που θα ενισχυθεί με 3,2 δισ. έως το τέλος του έτους και θα συμβάλει στο ξεφούσκωμα των λογαριασμών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο έλεγχος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του προέδρου της κυρίου Θανάση Δαγούμα κάλυψε όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022, περίοδο ανάφλεξης των χρηματιστηριακών τιμών ενέργειας και αυξημένων διεθνών τιμών (TTF).

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here