Σκληρή επίθεση δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επειδή έκανε το… λάθος και τοποθετήθηκε υπέρ της φυσικής γούνας της Καστοριάς, «τολμώντας» μάλιστα να πει ότι είναι παράλογο να προωθείται η πλαστική, ως οικολογική!

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Ο κ. Γεωργιάδης είχε προ ημερών συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΟΓ, Δημήτρη Κοσμίδη και μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η παραγωγή γούνας είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Οι γουνοποιοί συμβάλλουν καίρια στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και καταξιώνουν ένα ελληνικό προϊόν στις πλέον ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές. Κατά συνέπεια το κράτος οφείλει να είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Σημειώνω ότι σε μια εποχή που όλοι συζητάμε για την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι εντελώς παράλογο κάποιοι να πολεμούν τη φυσική γούνα και να προωθούν την πλαστική γούνα. Η πλαστική γούνα καταστρέφει το περιβάλλον και μετά από ένα δισεκατομμύριο χρόνια θα είναι εδώ και θα μολύνει τον πλανήτη, ενώ η φυσική γούνα εντάσσεται στον φυσικό κύκλο της ζωής. Γι’ αυτό και ιδιαιτέρως την υποστηρίζω».

Τι ήθελε να το πει… Πήραν φόρα τα αντικυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης με ειρωνικούς τίτλους όπως «Και τώρα ο Άδωνης «πλασιέ» της φυσικής γούνας» (Documento), και «Γεωργιάδης σε οικολογική σύγχυση: “Παράλογο κάποιοι να πολεμούν τη φυσική γούνα”» (TVXS), και έδωσαν πάσα σε «οικολογικές οργανώσεις» για να τον αποτελειώσουν (π.χ.: Άδωνις Γεωργιάδης…. ΤΟΞΙΚΟΣ και ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΣ).

Το τι σημαίνει ένας υπουργός Ανάπτυξης να εκφράζεται τόσο ανοιχτά υπέρ της Καστοριανής γούνας, νομίζω δε χρειάζεται να το αναλύσουμε. Το θέμα είναι τι κάνουμε την επόμενη μέρα και για να μην μετανιώσει αυτός που το έκανε (αν και ο συγκεκριμένος μάλλον δεν έχει τέτοια θέματα) και, κυρίως, για να υποστηρίξουμε σαν Καστοριά, το πολύτιμο αυτό προϊόν μας.

Για να μην φτάσουμε στο σημείο να μην τολμάει κανείς θεσμικός να υποστηρίξει το συμφέρον του τόπου μας, που, εδώ που τα λέμε, είναι και το αυτονόητο: Πως το πλαστικό καταστρέφει το περιβάλλον και όχι η γούνα.

Να θυμίσουμε πως και όταν ανέλαβε το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη η Μαρία Αντωνίου στα «επιχειρήματα» για τη σπίλωση της ηθικής υπόστασής της ήταν ότι «είναι φίλη της φυσικής γούνας». Άκουσον, Άκουσον…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Καστοριά πρέπει να ξεκολλήσει από την γούνα αν θέλει να πάει μπροστά.
    Μπορεί κάποιες παλιότερες δεκαετίες να ήταν κερδοφόρες, αλλά αυτές δεν πρόκειται να επιστρέψουν.
    Διεθνώς υπάρχει κατακραυγή του προϊόντος, και όσο πάει και μεγαλώνει.
    Η προσκόλληση των καστοριανών στην γούνα, έφερε την πόλη σε πολύ κακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, διώχνοντας όλους τους νέους ανθρώπους. Δεν υπάρχει μέλλον στην γούνα, δεν υπάρχει εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό πλέον, και όσο πιο νωρίς το καταλάβουν αυτό οι καστοριανοί, τόσο νωρίτερα θα μπορέσει να υπάρξει ανάκαμψη για την πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here