Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η μεγάλη υπόθεση διαδικτυακής απάτης που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συναλλαγών σε Ανταλλακτήριο Εικονικών – Ψηφιακών Νομισμάτων (Bitcoin), υπόθεση που εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας τον Μάρτιο του 2017.

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση με τριγωνική απάτη με συναλλαγή bitcoin που εκδικάζεται στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Μεταβατικό Μονομελές Πλημμελειοδικείο Εορδαίας. Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί -εξ αναβολής- χθες Τετάρτη 16 Μαΐου καθώς o μηνυτής για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι κάτοικος Πτολεμαΐδας. Η εκδίκαση πήρε νέα αναβολή για τον Ιανουάριο του 2019, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για αναβολή ώστε να προσκομιστούν κρείσσονες αποδείξεις, δεδομένου ότι υπάρχει σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για συναφή υπόθεση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει προκύψει εμπλοκή τριών αλλοδαπών νομικών προσώπων (εταιρειών), ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή και άλλων αλλοδαπών ατόμων και εταιρειών. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες Ελλήνων που έπεσαν θύματα απάτης και συκοφαντικής δυσφήμησης από άγνωστους δράστες, οι οποίοι παρεμβάλλονταν κατά τη διάρκεια συναλλαγών – αγοραπωλησιών ψηφιακών εικονικών νομισμάτων «Bitcoin» σε διαδικτυακό Ανταλλακτήριο – Ιστοσελίδα Ψηφιακών – Εικονικών Νομισμάτων που εδρεύει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ -> e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here