Το σκάνδαλο με τα δάνεια μαϊμού ύψους 1,5 εκ € που δόθηκαν σε ανύπαρκτους κτηνοτρόφους –nt/content/35-politiki/1167-aneia-lr-15-?Itemid=60″>που  δημοσιοποίησε το vetonews–  και που φέρονται ως κατηγορούμενοι ο πρώην διευθυντής της Κτηνιατρικής

υπηρεσίας της τότε Νομαρχίας Γρεβενων Διονύσιος Λόλας και ο τότε υποδιευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Γρεβενων Ευάγγελος Σχοινάς. φτάνει την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  στο ακροατήριο του Τριμελούς Κακουργιοδικείου Κοζάνης.

Η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο μετά από δύο μηνύσεις  που υπέβαλε ο κτηνοτρόφος   Παναγιώτης Μαρκόπουλος όταν διαπίστωσε με έκπληξη ότι στο ταμείο της Αγροτικής τράπεζας όπου περίμενε για να λάβει το άτοκο δάνειο ύψους 15.000 €, περίμεναν και άλλοι που δεν ήταν καν κτηνοτρόφοι και  ελάμβαναν δάνειο πολλαπλάσιο από το δικό του. Οι περισσότεροι εξ΄αυτών είχαν δηλώσει ψευδώς αλλά με κάθε τυπική επισημότητα, δηλαδή με τις υπογραφές του διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών της τράπεζας, ότι διαθέτουν φάρμα με χοιρομητέρες προκειμένου να πάρουν την μεγαλύτερη δυνατή άτοκη χορήγηση της Τράπεζας. Ο κτηνοτρόφος εκτός από τις καταγγελίες του στην ίδια την τράπεζα χρειάστηκε να προσφύγει και δύο φορές στην δικαιοσύνη προκειμένου να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονταν στην χορήγηση μαϊμού άτοκων δανείων από την Αγροτική τράπεζα ύψους 1,5 εκ €. Ο Διονύσιος Λόλας  έχει καταδικαστεί απο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας σε 20 μήνες φυλάκιση ενώ για πρώτη φορά η υπόθεση θα εξεταστεί με συγκατηγορούμενο τον υποδιευθυντή της Αγροτικής Ευάγγελος Σχοινά στο Κακουργιοδικείο Κοζάνης.  

Για καλύτερη ενημέρωση σας δείτε τις παρακάτω δημοσιεύσεις:

http://www.vetonews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1255:-lr-veto91fm-&catid=39:hxitika&Itemid=64

http://www.vetonews.gr/component/content/article/74-grevena/12289-2012-09-20-11-34-12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here