Με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας», η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ επιστρέφει στην ηρωική περιοχή του Γράμμου, περίπου μια δεκαετία μετά την τελευταία φορά, τον Ιούλιο του 2012.

Από τις 13 έως τις 16 Ιούλη η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ ταξιδεύει στο Νεστόριο, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, για να στηθεί δίπλα στον Αλιάκμονα, σε μια τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς.

Μια περιοχή, ταυτόχρονα, μεγάλης ιστορικής σημασίας, καθώς στο μέρος αυτό, που μαγεύει με την ομορφιά του, γράφτηκαν ορισμένες από τις κορυφαίες και πιο συγκλονιστικές σελίδες της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του ΚΚΕ.

Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ επιδιώκεται να συνδεθεί με την προσπάθεια του Κόμματος για τη μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, την προσπάθεια οι νέες γενιές κομμουνιστών, συνολικά η νεολαία, να έρθουν σε επαφή με την πορεία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Η φετινή Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα συνδυαστεί με τη διαμόρφωση και ανάδειξη του Νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο, με την αποκάλυψη μόνιμης έκθεσης για τη λειτουργία του.

Η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της μάχης για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη. Η ίδια η πραγματοποίησή της λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στέλνει μαχητικό μήνυμα, αποτελεί την καλύτερη αφορμή για τη σύσφιξη των δεσμών με τους νέους και τις νέες με τους οποίους τα μέλη της ΚΝΕ παλεύουν, δρουν, κινητοποιούνται μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από τη 18η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση, στο Νεστόριο το 2009
Από τη 18η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση, στο Νεστόριο το 2009

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Κατασκήνωσης αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Από την 21η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση, στο Νεστόριο το 2012
Από την 21η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση, στο Νεστόριο το 2012

    

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παιδικό φεστιβάλ του «κόκκινου Αερόστατου»

Παιδικό φεστιβάλ του «κόκκινου Αερόστατου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιούνη, στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια μέρα στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Θοδωρή Κωνσταντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ.

Στα γρασίδια κάτω από τον Λευκό Πύργο από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 9.30 μ.μ. παιδιά και γονείς θα μπορούν να συμμετέχουν σε μια μοναδική γιορτή, με ελεύθερη είσοδο. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις και ομαδικά παιχνίδια, κίνηση και θέαμα, χαλάρωση και ψυχαγωγία!

Ειδικότερα τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν με: Bubble show, Ομαδικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, Ανακυκλώσιμη κηπουρική, Διαδραστικό παιχνίδι για τη μόλυνση των υδάτων, Γωνιά ζωγραφικής με θέμα τις πυρκαγιές, Μουσικοκινητικά παιχνίδια, Messy play, Σκάκι, Πειράματα, Εκθεση παιδικού βιβλίου.

    

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καλοκαιρινή γιορτή για γονείς και παιδιά

Το Σάββατο 17 Ιούνη, η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ ετοιμάζει μια μοναδική γιορτή για παιδιά και γονείς, στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (Κράκαρη) με ελεύθερη είσοδο.

Με γέλια, παιχνίδια και μουσικές και χαρούμενα πρόσωπα, υποδεχόμαστε το καλοκαίρι σε μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους. Ομορφαίνουμε με την παρουσία μας τον πολυχώρο των Λιπασμάτων αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη να παραμείνει ανοιχτός και προσβάσιμος για όλους, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μετά τις 19.00 θα ξεδιπλωθεί το πλούσιο πρόγραμμα: Δράσεις και ομαδικά παιχνίδια, κίνηση και θέαμα, χαλάρωση και ψυχαγωγία!

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ, τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν με:

– Εργαστήρι πηλού και γωνία ζωγραφικής

– Σκαρφαλώματα / Τοίχος αναρρίχησης

– Σκυταλοδρομία

– Πειράματα

– Face painting

– Zumba party

– Dj party

– Σκάμμα άμμου (για τους πιο μικρούς μας φίλους)

Θα υπάρχει χώρος του Τραβέρσο με σκάκι.

Θα λειτουργεί επίσης βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

    

Παιδική κατασκήνωση

Τη δική τους ξεχωριστή θέση θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, στην Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», αφού για 11η χρονιά θα λειτουργήσει παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, στις 12 – 16 Ιούλη. Μια κατασκήνωση που φιλοδοξεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, να κερδίσει τις εντυπώσεις με την ξεχωριστή της ταυτότητα μέσα από παιχνίδια, συζητήσεις, πολύμορφες δραστηριότητες, το κλίμα, την ομαδικότητα και τη συντροφικότητα που πλουτίζουν τη σκέψη και το συναίσθημα των παιδιών που συμμετέχουν. Η ανυπομονησία των παιδιών που έχουν συμμετάσχει φουντώνει, όπως και τα ερωτήματα των μικρότερων για το αν επιτέλους μεγάλωσαν αρκετά για να έρθουν κι αυτά.

Για 5 μέρες τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικά παιχνίδια και φροντισμένες για την ηλικία τους δραστηριότητες, να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση και συναυλίες. Το πρόγραμμα θα δημοσιευτεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here