Στο Νοσοκομείο Καστοριάς βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, σήμερα αναμενόταν να βρεθεί στην Καστοριά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όπως έγινε τελικά και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αρχίσει ευρεία σύσκεψη στο Νοσοκομείο με τους γιατρούς και την διοίκησή του.

Να θυμίσουμε πως, η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου. Ενώ, πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

O ΕΟΔΥ στην Καστοριά: «Τα 13 κρούσματα είναι πάρα πολλά για την πόλη»

Τις τελευταίες δύο ημέρες σε μια συμβολική κίνηση ο πνευμονολόγος Ζήσης Τζηκαλάγιας άφησε για λίγο τα κοινοβουλευτικά καθήκοντα στην Βουλή και επανήλθε στο Πνευμονολογικό ιατρείο του νοσοκομείου εξετάζοντας ασθενείς και δίδοντας οδηγίες στους πάσχοντες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «εξετάζεται η δυνατότητα οι νοσηλευτές και γιατροί που βρίσκονται σε καραντίνα και δεν έχουν νοσήσει, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας να επανέλθουν στα καθήκοντα τους στο νοσοκομείο». Επεσήμανε ακόμη ότι «τα 13 κρούσματα κορονοϊού που έχει η Καστοριά σε σχέση με τον πληθυσμό της είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να υπάρξει μια ξεχωριστή αντιμετώπιση στην περιοχή από την πολιτεία».

Περισσότερα σε λίγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here