Την αποκάλυψη του μπρούτζινου ανδριάντα έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη δολοφονία του σπουδαίου πολιτικού

Της Εύης Ζενέλι

Στο πάρκο της ΧΑΝΘ τοποθετήθηκε ο μπρούτζινος ανδριάντας του Ίωνα Δραγούμη -με χαραγμένη τη φράση «Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία,εμείς θα σωθούμε».

Την αποκάλυψη του ανδριάντα στο κοινό έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τον θάνατο του Ίωνα Δραγούμη. «Είναι μια μέρα μνήμης γι’ αυτό το στυγερό έγκλημα αλλά και ταυτόχρονα μέρα περισυλλογής για το πού μπορεί να φέρει ο διχασμός τους Έλληνες και να προβούν σε τέτοιες στυγερές ενεργείες», είπε ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στη δολοφονία του σπουδαίου έλληνα πολιτικού τον Ιούλιο του 1920 στην Αθήνα.

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αντικατέστησε τη μαρμάρινη προτομή του Ίωνα Δραγούμη, έργο του γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου που βρίσκεται στην λεωφόρο 30ης Οκτωβρίου 1944, με μπρούτζινο ανδριάντα, έργο που φιλοτέχνησε το 1992 ο γλύπτης Γιάννης Παπάς και το οποίο βρισκόταν στην πλατεία Μακεδονομάχων έως την έναρξη των εργασιών κατασκευής σταθμού μετρό στην περιοχή. Η μαρμάρινη προτομή θα αποξηλωθεί και θα αποθηκευτεί σε ασφαλές σημείο», τόνισε ο Κ. Ζέρβας.

Στο σημείο παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης κ.ά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα που στέκονται, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα που στέκονται, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
iwn-dragoumis-andriantas-xanth.jpg
iwn-dragoumis-andriantas-xanth3.jpg
iwn-dragoumis-andriantas-xanth4.jpg

Πηγή: makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here