Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Π.Ε. Καστοριάς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Επισκέφτηκε τις περιοχές με Δ. Κοζατσάνη και Θ. Μάνο.

Τα χωριά Μακροχώρι και Μελά επισκέφθηκαν  την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από την χωρική Αντιπεριφερειάρχη  Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμά Μάνο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μακροχωρίου Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μελά  Ιωάννη Καντζάκη.

Ο Περιφερειάρχης επιθεώρησε κατοικίες και δημόσια κτίρια, όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό  της 9ης Ιανουαρίου, με επίκεντρο τη γειτονική Φλώρινα.

Κάτοικοι της περιοχής έδειξαν στον Περιφερειάρχη τις ζημίες που έχουν υποστεί οι κατοικίες τους, τις ρωγμές στα κτίρια, τις κατεστραμμένες καμινάδες και συζήτησαν  μαζί  του  τις ανησυχίες τους, λόγω των συνεχόμενων μετασεισμών.

Δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες των σεισμόπληκτων περιοχών, ο Περιφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ότι με σημερινή του επιστολή, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Καστοριάς, εισηγήθηκε προς το αρμόδιο υπουργείο την κήρυξη των συγκεκριμένων περιοχών σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, αποσκοπώντας στην άμεση αντιμετώπιση των αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Οι αναλυτικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας:

«Τρίτη ημέρα μετά τον ισχυρό σεισμό με επίκεντρο στη Φλώρινα, στη Δυτική Μακεδονία και τα συνεργεία του Υπουργείου Μετα­­φορών και Υποδομών συνεχίζουν  την καταγραφή των ζημιών. Αυτή τη στιγμή, στην πόλη της Φλώρινας, ολοκληρώνονται οι εργασίες στην ευρύτερη περιοχή της ΠΕ Φλώρινας και θα συνεχίσουν και στην ΠΕ Καστοριάς, στην Δ.Ε. Κορεστείων και Βιτσίου, όπου έχουμε, επίσης, σοβαρές υλικές ζημιές σε κατοικίες, οι οποίες μάλιστα έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Πρόκειται για χωριά με τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, χτισμένα με πέτρα και με πλιθιά και λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Την ερχόμενη βδομάδα τα συνεργεία θα βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη έχουν γίνει οι δηλώσεις στους Προέδρους και στο Δήμο Καστοριάς και έχει αποσταλεί από την Περιφέρεια αίτημα για κήρυξη κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και για τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κορεστείων και Βιτσίου για να συμπεριληφθούν στο καθεστώς όλοι οι οικισμοί που έχουν υποστεί ζημιές από  τον σεισμό της Φλώρινας.

Φωτογραφικό υλικό από το Μακροχώρι

Μακροχώρι
Μακροχώρι
Μακροχώρι
Μακροχώρι
Μακροχώρι
Μακροχώρι
Μακροχώρι
Μακροχώρι
Μακροχώρι
Μακροχώρι

Φωτογραφικό υλικό από τον Μελά

Μελά
Μελά
Μελά
Μελά
Μελά
Μελά
Μελά
Μελά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here