Γυναίκα, το σημαίνον σε μια κοινωνία απαιτητική και δύσκολη..

Σημαινόμενο, η θέση και η αξιοπρέπεια της που ζητά να αναγνωριστεί. Το ψυχικό της σθένος που την καλεί να αποδείξει πως δεν είναι αδύναμη.

Κάθε γυναίκα στην πορεία της ζωής της έρχεται αντιμέτωπη με κάποιου είδους κακοποίηση που τις περισσότερες φορές προέρχεται από το στενό της περιβάλλον. Κάθε μια τέτοια εμπειρία την βυθίζει στο σκοτάδι της σωματικής, πνευματικής και ψυχολογικής κατάπτωσης σηματοδοτώντας μια σειρά προβλημάτων που αποτελούν μάστιγα της συναισθηματικής της ζωής. Κοινός παρανομαστής στον ψυχισμό κάθε κακοποιημένης γυναίκας είναι το μίσος για τον Εαυτό, για όσα ανέχτηκε ή συνεχίζει να ανέχεται. Η ανοχή σε μία τέτοιου είδους ‘’Αγάπη’’, την οδηγεί να θάβει τα συναισθήματα τόσο βαθιά μέσα της που να μην συνειδητοποιεί, κάποιες φορές, πως υπάρχουν.

Η δυσκολία της αναγνώρισης των συναισθημάτων είναι συχνά χαρακτηριστικό του φόβου, της ντροπής, της δειλίας.. Συναισθήματα που γεννιούνται σε μια γυναίκα με τη σωματική ή τη λεκτική βία που δέχεται. Συναισθήματα που την μπλοκάρουν και δεν της επιτρέπουν να ανατρέψει μια κατάσταση που της στερεί την αληθινή της ζωή.

Η σιωπή δεν είναι η λύση και όταν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, όταν δεν τον στηρίζουμε πρώτες εμείς, όταν δεν παίρνουμε αποφάσεις σχετικά με τις επιθυμίες μας, κάποιος άλλος θα κυριαρχεί και θα χειραγωγεί τη ζωή μας. Κάνε στον εαυτό σου το μεγάλο δώρο να απαλλαγείς από αυτά τα συναισθήματα και να τον βοηθήσεις ανοίγοντας σιγά- σιγά τον δρόμο για την λύτρωση, την ανακούφιση, την ηρεμία. Μην οδηγείς τον εαυτό σου στην απομόνωση και σε αδιέξοδο. Μην αγνοείς τις ανάγκες σου. Ζήτησε βοήθεια. Το να μιλήσεις και να μοιραστείς την ιστορία σου δεν δηλώνει αδυναμία αλλά ανάγκη και απόφαση να βρεις ξανά τη δύναμη σου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών η Royart creative δημιούργησε ένα φωτογραφικό project, σε συνεργασία με το Καταφύγιο Γυναίκας στέλνοντας το μήνυμα «Αυτό δεν είναι Αγάπη» – «That’s not love». Μια καταφατική άρνηση που με την απόλυτη διάστασή του αισιοδοξεί να αποκτήσει σημείο αναφοράς στον σαφή υπαινιγμό του εν λόγω μηνύματος.

 

Τα κορίτσια της Royart που ανέλαβαν την διοργάνωση του project 

Make up artist: Siapkari Fotini Makeup Artist  
Photographer: Theodora Kiziridou Theodora Kiziridou

 

Λίγα λόγια για την Royart

H Royart είναι μία δημιουργική ομάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη, αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες και ξεχωριστούς τομείς δράσεις, αλλά με κοινό όραμα και αισθητική. Δραστηριοποιούμαστε στα πεδία του μακιγιάζ, της φωτογραφίας, του βίντεο, της μόδας και του γάμου.
Η ιδιαιτερότητα του καθενός και η μέχρι στιγμής εμπειρία του, μας δίνουν το πλεονέκτημα να κατανοούμε βαθιά τις ανάγκες του κάθε πελάτη μας. Το concept είναι ότι σημαντικότερο έχουμε να επιδείξουμε ως ομάδα. Κάθε project δομείται πάνω σε μία βαθύτερη ιδέα η οποία υποστηρίζει την μοναδικότητα του.

Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα τους στο Facebook : https://www.facebook.com/royartcreative/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here