Τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών εξετάζει η εθνική επιτροπή εμβολιασμών -ακόμα και πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, όπως είπε στο iefimerida.gr ο Αθανάσιος Σκουτέλης, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής.

«Νομίζω ότι είναι επί θύρας πρώτα η έγκριση για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 15 ετών. Περιμένουμε το «πράσινο» φως από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και τον Σεπτέμβριο πιθανώς τα παιδιά θα πάνε εμβολιασμένα στα σχολεία», αναφέρει ο κ. Σκουτέλης, σημειώνοντας ότι το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer είναι εγκεκριμένο για τους 16 και άνω, ενώ το AstraZeneca έχει έγκριση για 18 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν για πρώτη φορά τη χρήση εμβολίου κατά της Covid-19 σε παιδιά, ανοίγοντας τον «δρόμο» για τη ανοσοποίηση πολλών ανηλίκων πριν από το άνοιγμα των θερινών κατασκηνώσεων και το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς. Εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας 16 ετών και άνω έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) γνωστοποίησε πριν από λίγες μέρες την απόφασή του να διευρύνει τη χρήση του εν λόγω σκευάσματος και σε παιδιά 12 -15 ετών. Το βήμα έγινε μετά από μελέτη σε 2.260 εφήβους, στην οποία διαπιστώθηκε ότι το εμβόλιο – που χορηγείται σε δύο δόσεις – ήταν ασφαλές για αυτή την ηλικιακή ομάδα. Η Pfizer δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένει να καταθέσει αίτημα στον FDA τον Σεπτέμβριο για έγκριση της χρήσης του εμβολίου της σε παιδιά 2-11 ετών εάν είναι θετικά τα αποτελέσματα των μελετών.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 44 -44 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here