Για συνεχή εμπόδια στο αντιπλημμυρικό του Αλιάκμονα από το δασαρχείο Καστοριάς κάνει λόγο ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο WEST, Μάλιστα καταλογίζει κωλυσιεργία και παρακώλυση του έργου.

Ο δήμαρχος αποκάλυψε πως υπάρχει «δεδηλωμένη» από στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς ότι είναι αντίθετοι με το έργο (!) και συνέπεια αυτού είναι να δημιουργούνται συνεχώς κωλύματα με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επικινδυνότητα των καθυστερήσεων, εξηγώντας πως αν αρχίσουν οι βροχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχουμε καταστροφές η να θρηνήσουμε και θύματα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας με τους συνεταιρισμούς που έχουν αναλάβει την αποψίλωση της περιοχής του έργου, ο κ. Κεπαπτσόγλου είπε πως: «Η συνάντηση αυτή προέκυψε ως απόρροια της κωλυσιεργίας που διαπιστώσαμε στο κομμάτι της κοπής των δέντρων στο μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που έχει ξεκινήσει ο δήμος του Άργους Ορεστικού στην διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα. Είναι κάτι, για το οποίο δεν εμπλέκεται στο κομμάτι της κοπής ο δήμος, ούτε ο εργολάβος, αλλά αποκλειστικά και μόνο η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς πού συστηματικά και το τονίζω αυτό, συστηματικά, κωλυσιεργεί. Και μάλιστα με δηλώσεις που ειλικρινά μας λείπουν πάρα πολύ, δηλώσεις στελεχών της Διεύθυνσης Δασών, που λένε ότι εμείς ήμασταν και είμαστε αντίθετοι με το έργο. Δεν έχουν καταλάβει, όμως, ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που οφείλουν να τηρούν και δεν είναι αφεντικά στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Και αυτό θα πάει, όπου πρέπει να πάει»…. 

Στον εισαγγελέα ο φάκελος

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Βακρατσά για τα επόμενα βήματα του δήμου ο κ. Κεπαπτσόγλου αποκάλυψε πως η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο για την… πλατεία Δαβάκη και τον εισαγγελέα Καστοριάς: «Την Δευτέρα κατατίθεται στην εισαγγελία Καστοριάς, έγγραφο που αποτυπώνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δασοξύλευση του παραποτάμιου δάσους  του Αλιάκμονα, που αφορά το συγκεκριμένο έργο» είπε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού και συνέχισε: «Αυτή την στιγμή έχουν κοπεί δέντρα, βρίσκονται εκατέρωθεν της κοίτης και μπορεί αυτή την στιγμή να έχει λιακάδα, αν όμως έρθει μι μεγάλη καταιγίδα, θα φουσκώσει ο Αλιάκμονας και όλοι αυτοί οι κορμοί θα βρεθούν στην ελάχιστη πλέον κοίτη του ποταμού. Θα φράξει η κοίτη, θα πλημμυρίσει όλο το Άργος.  Θα θρηνήσουμε ακόμη και ζωές και θα είναι απόλυτα υπεύθυνη η Διεύθυνση Δασών. Κάναμε μεγάλη υπομονή, κάναμε πάρα πολλές οχλήσεις, δυστυχώς όμως, φτάσαμε όμως στο αμήν. Από Δευτέρα θα επιληφθεί η δικαιοσύνη».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here