Στην πρώτη θέση, και με ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, βρέθηκε ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας, σε έρευνα που πραγματοποίησε η πενταμελής ομάδα επιστημονικών φορέων της ΝΟΔΕ Καστοριάς.

Του Μάρκου Πετρόπουλου

Στους δύο μήνες που διήρκησε η ηλεκτρονική έρευνα με τίτλο «Συμμετέχω – δρω- αλλάζω απαντώντας» και που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Καστοριάς, περίπου 300 άτομα κλήθηκαν να πουν την άποψή τους πάνω σε τέσσερις θεματικές ενότητες: γουνοποιία, αγροτική οικονομία, τουρισμός και προτεραιότητες κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Ουσιαστικά, το ερωτηματολόγιο ζητούσε από τους πολίτες να απαντήσουν ποιο πρόβλημα θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία, να θέσει σε προτεραιότητα, όποτε αναλάβει την εξουσία.

«Η ανεργία τίθεται ως το πρώτο θέμα στο οποίο θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα  η Νέα Δημοκρατία για την Καστοριά. Μάλιστα, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων εστίασαν εκεί την προσοχή τους, ενώ σχετικά με την χρηματοδότηση του κλάδου της γούνας ήταν το  δεύτερο θέμα στο οποίο θεωρήθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα», δήλωσε η υπεύθυνη των επιστημονικών φορέων της ΝΟΔΕ Καστοριάς, Κωνσταντίνα Τογκαρίδου και συμπλήρωσε «για το θέμα της γουνοποιίας, η πλειοψηφία των απαντήσεων ήταν ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε στοχευμένες δράσεις προώθησης του προϊόντος. Στην αγροτική οικονομία, η εξωστρέφεια και οι  δράσεις προώθησης του αγροτικού προϊόντος της Καστοριάς ήταν στις πρώτες απαντήσεις, ενώ σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη οι πολίτες του Ν. Καστοριάς εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός αξιοποίησης του  φυσικού πλούτου, της λίμνης και του  χιονοδρομικού κέντρου της Καστοριάς».

Αναλυτικά η έρευνα στη ΣΕΝΤΡΑ που κυκλοφορεί την Τετάρτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here