Στη Βέροια βρέθηκε χθες το πρωί, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, προσκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Παντελεήμων, με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Αντωνίου του νέου του Βεροιεύς, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Μητροπολιτικός Ναός της Πόλης.

Πριν την Θεία Κοινωνία, ο Ποιμενάρχης της Καστοριάς κ Σεραφείμ κλήθηκε από τον τοπικό Μητροπολίτη να απευθύνει ομιλία προς το εκκλησίασμα. Ομιλία που πολλές φορές διακόπηκε από παρατεταμένα χειροκροτήματα, καθώς ο Ιεράρχης της Καστοριάς, με το έντονο πάθος και την αγάπη που τον χαρακτηρίζει, αναφέρθηκε στο θέμα της Μακεδονίας. Δεν μπορούσε να συγκρατηθεί το κοινό των πιστών, που είχαν κατακλύσει τον πανηγύριζοντα Ιερό Ναό, φωνάζοντας κάποιες φορές και Άξιος!

Μάλιστα ο Ποιμενάρχης της Καστοριάς, αναφέρθηκε και στην παρουσία της ιστορικής και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής, που μεταφέρθηκε από το Άργος Ορεστικό, για τον εορτασμό του τοπικού Αγίου, μετά από παράκληση του Μητροπολίτου Βεροίας.

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτη Καστοριάς, όπως μεταδόθηκε από την τηλεοπτικό σταθμό 4Ε (για να ακούσετε την ομιλία πηγαίνετε το βίντεο στο χρόνο 2.55.00)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here