Έξι μήνες πέρασαν από τα μεγαλόπρεπα εγκαίνια που τελέσθηκαν στις 30 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Γράμμουστα, οπότε και χθες Κυριακή 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Άργος Ορεστικό.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την φροντίδα του Πρωτοπρεσβύτερου Λεωνίδα Μπάρδου, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Νεστορίου κος Πασχάλης Γκέτζιος, οπως και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κα Αλέκα Μάτσια. Επίσης παραβρέθηκε αρκετός κόσμος τόσο από την Γράμμουστα που ζει στο Άργος Ορεστικό, όσο και άλλοι κάτοικοι της πόλης που αγαπούν την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας και οι οποίοι στο σύνολο τους προσέφερε ο καθένας με τη δύναμη του για την ανοικοδόμηση του ερειπωμένου για 77 σχεδόν χρόνια ιστορικού Ιερού Ναού.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο πατέρας Λεωνίδας Μπάρδος, έκανε έναν απολογισμό του έργου με εκτενή αναφορά στα Εγκαίνια του Ναού το περασμένο καλοκαίρι, αναφορά που έγινε συνοδευόμενη από προβολή σχετικού οπτικοαουστικό υλικό! Ο Ιερωμένος ευχαρίστησε απο καρδιά τον Δήμαρχο Νεστορίου για τη σημαντική βοήθεια και προσφαρά του δήμου για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού , καθώς και όλους για ότι ο καθένας έχει προσφέρει! Μάλιστα ανακοίνωσε πως στις 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς, εις ανάμνηση και επέτειο των εγκαινίων του Ναού.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση υπήρχε μπουφές με ροφήματα και πλούσια εδέσματα κυρίως με παραδοσιακές πίτες και διάφορα γλυκά!

Ρεπορτάζ Βαγγέλης Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here