Σε ρυθμούς Χριστουγέννων μπαίνουμε από σήμερα και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων. Στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η 6η δόση για το επίδομα παιδιού από το A21 λόγω των Χριστουγέννων.

Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος, ενώ στην διάθεση των δικαιούχων έχουν τεθεί διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν τροποποιήσεις αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια, διόρθωση των στοιχείων των εξαρτώμενων παιδιών, ακύρωση παλαιότερης εγκεκριμένης αίτησης του 2018 και υποβολή νέας, διόρθωση ΙΒΑΝ.

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιανουαρίου

Οι συντάξεις Ιανουαρίου θα δοθούν νωρίτερα σύμφωνα με ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συντάξεις του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ θα καταβληθούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 ενώ οι συντάξεις που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και του Δημοσίου κατά πάσα πιθανότητα θα καταβληθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Η πληρωμή του Κοινωνικού Μερίσματος θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα με επικρατέστερη ημερομηνία την 14η Δεκεμβρίου. To Κοινωνικό Μέρισμα θα διανεμηθεί και φέτος με βάση το περσινό μοντέλο.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκλειδώσουν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την επιστροφή των αναδρομικών στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ένστολους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη των κρατικών ορχηστρών και της Λυρικής Σκηνής.

Επιπλέον υπολογίζεται ότι έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι εν ενεργεία υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων θα έχουν δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα αναδρομικά ποσά για τις περικοπές που είχαν γίνει στις αποδοχές τους.

Ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος παρέχει δώρο Χριστουγέννων στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης. Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Πηγή Πληροφοριών: Έθνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here