ΣΥΡΙΖΑ: «Έκλεισε» ο Καρυπίδης για τη Δυτική Μακεδονία – Το Νοέμβριο η συνταγματική αναθεώρηση

Την επανεκλογή της στην Περιφέρεια Αττικής θα διεκδικήσει η Ρενα Δούρου

Τα θέματα των αυτοδιοικητικών και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο συζητήθηκαν στη πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποια κλείδωσαν τα ονόματα επτά περιφερειών. Για το θέμα του Πάνου Καμμένου για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, κομματικές πηγες παρέπεμψαν στο ραντεβού που έδωσαν οι δύο εταίροι τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας επανέλαβε, στα μέλη του οργάνου, το χρονοδιάγραμμα της Κοινοβουλευτικης δουλειάς που υπάρχει μέχρι τα Χριστούγεννα, που εχει μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η συνταγματική αναθεώρηση. Σύμφωνα με πηγες, η προταση του κόμματος θα προωθηθεί στην Κοινοβουλευτική ο Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλη Οκτωβρίου και εκτιμάται πως έως αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινησει η Κοινοβουλευτική διαδικασία.

Παραλληλα, εκφράστηκε πως θα εχουν ψηφιστεί, μέχρι τα Χριστούγεννα, οι δεσμευσεις του πρωθυπουργου στη ΔΕΘ, ενω κομματικές πηγες εκτιμούν οτι οι συζητησεις για το θέμα των συντάξεων βαίνουν καλώς.

Αναλυτικα, σύμφωνα με κομματικές πηγες, την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν στη. Αττικη και Ιονιων Νησων, δηλαδή η κ. Ρενα Δούρου και ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αντίστοιχα.

Επιπλέον:

Ο Θεόδωρος Καρύπιδης στη Δυτική Μακεδονία

Ο Δέδες Πελοπόννησο

Ο Κατσιφάρας στη δυτική Ελλάδα

Ο Κωστας Κατσιμίγας στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη

και ο Αναγνωστακης Στερεά Ελλάδα.

Τέλος, αναφορικά με την εκλογή της νέας πολιτικής γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή, που συνεδριαζει αυτό το Σαββατοκύριακο, πληροφοριες αναφερουν πως θα υπάρξει πρόταση για ενιαία πολιτική γραμματεία και το σημαντικό είναι να εκλεγεί με την μεγαλύτερη συναίνεση ( αν ειναι ενιαίο θα είναι μικρότερο, αν όχι ενιαία τοτε ισως με μεγαλύτερη σύνθεση).

www.protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here