Ανακοίνωση του Σωματείο ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ–«Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» για τους ΚΑΔ.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το Σωματείο ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ–΄΄Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ΄΄, με έδρα στην Καστοριά, πληροφορηθήκαμε από τη Γραμματεία του Υπουργείου  Οικονομικών ότι ο κλάδος της Γούνας δε θα ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ από τον Αύγουστο και μετά.

  Είναι περιττό να σας αναφέρουμε πόσο ο κλάδος της Γούνας στήριξε και στηρίζει τη Ελληνική Οικονομία, τη Δυτική Μακεδονία, προπάντων την Καστοριά μια περιοχή που δεν είχε κανένα όφελος από τον λιγνίτη όπως οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής.

  Μια τέτοια ενέργεια εκτός από άδικη είναι και καταστροφική για τον τόπο μας, η χαριστική βολή. Ποιος μπορεί να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη ?

  Το Σωματείο μας προτρέπει την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της (που τόσο πολύ τους πιστέψαμε αλλά μας έχουν απογοητεύσει) μετά από σοβαρή διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πιέσουν, προκειμένου να ξεκινήσουν προγράμματα για τον κλάδο που θα δώσουν θέσεις εργασίας και οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά.

Μόνο σοβαρές προτάσεις για τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής ενδέχεται να οδηγήσουν σε κάτι διαφορετικό, μέχρι να βγει τελικά, ο Νομός από αυτή τη στασιμότητα.

Παρακαλούμε να μείνετε σταθεροί στις δεσμεύσεις σας και οι ενέργειες σας να ωφελήσουν  πραγματικά τον τόπο αυτό !!

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ε. ΜΑΡΚΟΥ                                               Μ. ΑΛΜΠΑΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here