Η Αναπτυξιακή Καστοριάς ΑΕ ΟΤΑ συμμετείχε με δικό της «περίπτερο», στο πλαίσιο του διατοπικού σχεδίου ??υνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER, στην γιορτή μανιταριού που διοργανώθηκε στην Καστοριά από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Δυτ. Μακεδονίας, το τριήμερο 25 με 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Στόχος της συμμετοχής της, ήταν να δοθεί στους επισκέπτες της εκδήλωσης η ευκαιρία να δοκιμάσουν τις διαφορετικές και ιδιαίτερες γεύσεις του μανιταριού, προϊόν που συνδέεται με την περιοχή και την γαστρονομική παράδοση του τόπου μας, προς όφελος του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας.

Η Αναπτυξιακή Καστοριάς ΑΕ ΟΤΑ αναγνωρίζει την μακροπρόθεσμη προοπτική του μανιταριού ως διατροφικού προϊόντος, την δυνατότητα αύξησης της ζήτησης του από την αγορά και την αξιοποίησή του σε όλο το φάσμα των δυνατοτήτων του ως προϊόν, την δυνατότητα συνδυασμού του με άλλα επίλεκτα τοπικά προϊόντα, καθώς και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να δώσει στην τοπική οικονομία (πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση, εμπόριο, τουρισμός, κ.α.).

Στο πλαίσιο της δράσης L123α “Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων” του τοπικού προγράμματος προσέγγιση Leader, ήταν επιλέξιμη προς ενίσχυση η ίδρυση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση, μονάδων συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης, αποθήκευσης οπωροκηπευτικών, στα οποία εντάσσονται και τα μανιτάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here