Στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – Δέκα ασθενείς από τους 200 που νοσηλεύονται στην κλινική και δύο εργαζόμενοι από τους 130, διαγνώστηκαν με κορωνοϊό

Ώρες αγωνίας στην Κοζάνη ύστερα από τον εντοπισμό τουλάχιστον 12 κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική, όπως έγινε γνωστό, μετά τα μοριακά τεστ που διενήργησε η διεύθυνση του θεραπευτηρίου τις τελευταίες ημέρες.

Ανησυχία προκλήθηκε την περασμένη βδομάδα όταν βρέθηκε θετική στον ιό μια ασθενής.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δέκα ασθενείς από τους 200 που νοσηλεύονται στην κλινική και δύο εργαζόμενοι από τους 130, διαγνώστηκαν με νόσο covid-19. Πέντε έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, άλλοι πέντε ασυμπτωματικοί παραμένουν στο θεραπευτήριο και οι δύο εργαζόμενοι είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ιχνηλάτηση των επαφών συνεχίζεται, ενώ το τελευταίο 48ωρο έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 200 μοριακά τεστ. Αύριο, Τρίτη, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην κλινική για τη διενέργεια και νέων τεστ σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους.

Η κλινική έχει τμηματοποιηθεί, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού, συνεχίζοντας τους ελέγχους σε καθημερινή βάση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here