Συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024 μεταξύ εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς και στελεχών του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) σχετικά με θέματα διαχείρισης της Λίμνης της Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν κοινά σημεία ενδιαφέροντος σχετικά με τη διαχείριση των ζητημάτων της Λίμνης, ένα εκ των οποίων αφορούσε και την υλοποίηση του προγράμματος καθαρισμού της εσωτερικής παραλίμνιας ζώνης από σκουπίδια και νεκρά υπολείμματα φυτικής ύλης. Παράλληλα, τέθηκαν θέματα παροχής υποστήριξης προς το νεοσύστατο Παράρτημα Καστοριάς του ΟΦΥΠΕΚΑ για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων στην προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης και συζητήθηκαν διάφορα διαδικαστικά θέματα αποσαφήνισης αρμοδιοτήτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής της Λίμνης Λητώ Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος του Παρατήματος Καστοριάς Γιάννης Θεοδωρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος  Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς Διονύσης Λίτσκας, ο Περιβαλλοντολόγος του Δήμου Καστοριάς Στέργιος Γαργάλας, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καστοριάς Βασιλική Σιδηροπούλου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος Π.Ε. Καστοριάς Σταύρος Παπαδόπουλος, ο Ιχθυολόγος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καστοριάς Παύλος Φίλος και υπηρεσιακά στελέχη.

συνάντηση εκπροσώπων ΠΕ Καστοριάς με στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ
συνάντηση εκπροσώπων ΠΕ Καστοριάς με στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ
συνάντηση εκπροσώπων ΠΕ Καστοριάς με στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here