Περιφερειακή Διάσταση της Τουριστικής Ανάπτυξης και αναγκαιότητα διάδρασης Τοπικής – Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης

Με την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου συναντήθηκε στην Αθήνα η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Στη συνάντηση εργασίας τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της περιφερειακής διάστασης της τουριστικής ανάπτυξης και η αναγκαιότητα διάδρασης Τοπικής – Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης.

«Η Βόρεια Ελλάδα έχει αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές αλλά και αναπτυσσόμενες με ανεκμετάλλευτο προς το παρόν πλούτο. Έχει σημασία για εμάς, να αναδειχθεί η τοπική-περιφερειακή διάσταση της τουριστικής ανάπτυξης και η δυνατότητα χρηματοδότησής της μέσα από όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λοϊζου.

Από την πλευρά της η κ. Αντωνίου τόνισε:

«Η ανάπτυξη του Τουρισμού και η προβολή του τουριστικού προϊόντος είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Μετά και τις ανακοινώσεις διά στόματος του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την παρουσίαση του οδικού χάρτη είμαστε αισιόδοξοι ότι η περιπέτεια αυτή φτάνει στο τέλος της».

Και συμπλήρωσε : «Από την αρχή της πανδημίας Κράτος και πολίτες συνεργαστήκαμε σε μία πρωτόγνωρη συμμαχία ευθύνης. Και συνεχίζουμε για να έχουμε ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here