Συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα, που βρίσκονται ψηλά στην Κυβερνητική ατζέντα στη Βόρεια Ελλάδα.
Το project της Νέας Τούμπας προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε συμφωνήσει.
Επίσης, η αναβάθμιση του Καυτανζόγλειου Σταδίου αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Παρά τις όποιες καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, από την ανάληψη της διακυβέρνησής μας έχουμε κάνει βήματα προόδου για τη βελτίωση και τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησής μας βρέθηκε και το άθλημα της Ιππασίας και το ενδιαφέρον που υπάρχει από Ομίλους, συλλόγους αλλά και ιδιώτες επενδυτές να αναπτυχθεί περαιτέρω. Άλλωστε, η αθλητική, θεραπευτική και ελεύθερη ιππασία αλλά και ο τομέας του ιππο-τουρισμού κερδίζουν συνεχώς έδαφος.
Η κουβέντα με τον Υφυπουργό επεκτάθηκε και σε αθλητικές δραστηριότητες και διοργανώσεις, που λαμβάνουν χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Έθεσα το θέμα του Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς και πιο συγκεκριμένα της δημιουργίας ενός σύγχρονου κέντρου, με την κατάλληλη διαμόρφωση χώρων και υποδομών, αντάξιου των ομίλων της περιοχής και των διακρίσεων που έχουν επιφέρει, πρωτοβουλία που αγκάλιασε ο κ. Αυγενάκης υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η βελτίωση των εγκαταστάσεων του ναυταθλητικού κέντρου θα πρέπει να γίνει στα πρότυπα διεθνών κέντρων και να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις.

Ολοκληρώνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντησή μας, δώσαμε ραντεβού στο 8ο Rally Greece Offroad, που θα διεξαχθεί στη Δυτική Μακεδονία, το διάστημα 12-15 Νοεμβρίου 2020, με έδρα το Άργος Ορεστικό.
Μάλιστα, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποδέχθηκε το αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής, ώστε να αξιολογηθεί ο επερχόμενος αγώνας ως «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup». Η εξέλιξη αυτή πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει το 2021 ως τη χρονιά, που η Ελλάδα θα επιστρέψει με αγώνα σε επίσημο ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here