Για τα ελληνοτουρκικά, τα ζητήματα της περιοχής, αλλά και τη νευραλγική θέση του στην Περιφέρεια, μίλησε στον Χρήστο Nατσούλη και τον Antennes 93,6, ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γρηγόρης Γρηγοριάδης.

«Λειτουργούμε ακόμη με τον Καλλικράτη, έχουμε μείνει πίσω σαν Περιφέρεια. Πρώτο μου μέλημα ήταν να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια οργανωτική αναδιάρθρωση. Ήταν και κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, και οφείλω να πω πως έγιναν και κάποια βήματα από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή. Αναλαμβάνοντας εμείς προχωρήσαμε στο να φτιάξουμε ένα νέο οργανισμό, δημιουργώντας μια προστιθέμενη αξία για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας», επεσήμανε ο κ. Γρηγοριάδης, για την εκτελεστική γραμματεία της Περιφέρειας.

«Ορατοί» στην κινητικότητα
Αναφερόμενος στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, εξήγησε πως είναι προς τη θετική κατεύθυνση, αφού μέχρι σήμερα δεν μπορούσαμε να συμμετέχουμε στη διαδικασία: «Δεν έχει τη δυνατότητα ένας Καστοριανός, που εργαζόταν, για παράδειγμα, στην Αθήνα ή τη Ρόδο, να επιστρέψει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εδώ. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, κατορθώσαμε να το πετύχουμε, και από τον περασμένο Αύγουστο είμαστε πλέον “ορατοί” στο υπουργείο Εσωτερικών. Κάνοντας όλα αυτά συμμετέχουμε στους δύο ετήσιους κύκλους κινητικότητας. Σήμερα βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης 42 αιτήσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα», είπε.

Τρεις μόνιμες θέσεις εργασίας σε Καστοριά
«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και εφόσον ψηφιοποιηθήκαμε μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών έχουμε δυνατότητα να μπούμε στον προγραμματισμό προσλήψεων. Μπήκαμε λοιπόν στις προσλήψεις του 2020 και εγκρίθηκαν για το φορέα μας 19 θέσεις μόνιμου προσωπικού. Οι θέσεις κατανέμονται σε όλες τις Περιφέρειας και για την Καστοριά, θα προκηρυχθούν τρεις θέσεις για δύο κτηνιάτρους και έναν τοπογράφο μηχανικό», εξήγησε ο κ. Γρηγοριάδης για τις προκηρύξεις νέων μόνιμων θέσεων εργασίας στην περιφέρεια.

Παρών στις εκλογές
Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές εξέφρασε ο κ. Γρηγοριάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Με ενδιαφέρει αυτή η διαδικασία, αλλά δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε τίποτα. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εγώ θέλω να συμμετάσχω και θα συμμετάσχω όπου κληθώ να το κάνω. Νιώθω έτοιμος και δυνατός και είναι γνωστό ότι μου αρέσει να προσφέρω στον τόπο μου. Θέλω να βλέπω χαμόγελα γύρω μου και αυτό το χαμόγελο πρέπει να το ξαναφέρουμε στον τόπο μαςΈνα χαμόγελο που χάθηκε από όλα αυτά τα προβλήματα που μας ταλανίζουν και πού μαζί του έφυγαν και τόσα παιδιά μας για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον Και να βιοποριστούν με δύσκολο τρόπο. Είναι τεράστια η ευθύνη όλων μας».
Αναφορικά με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία και τα ερωτήματα για τη μη συμμετοχή του, δεν θέλησε να επεκταθεί λέγοντας πως «ακούστηκαν πολλά, έγιναν πολλά, δεν υπάρχει λόγος να τα συζητήσουμε τώρα. Ας ψάχνουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Εκεί πάσχουμε». Σχετικά με τη φημολογία περί ασυμβίβαστου σημείωσε, πως η θέση του εκτελεστικού γραμματέα δεν αποτελεί εμπόδιο στο να είναι υποψήφιος στις εκλογές, όποτε και εάν γίνουν.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του εκτελεστικού γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γρηγόρη Γρηγοριάδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here