Τρεις Ερωτήσεις, που κατατέθηκαν στην Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς, συνυπέγραψε η Μαρία Αντωνίου στ?? πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, στη μία, που υπογράφουν 42 Βουλευτές, γίνεται λόγος για τις τραγικές ολιγωρίες και καθυστερήσεις στις πληρωμές παραγωγών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να έχει οδηγήσει στην απόγνωση τους παραγωγούς, οι οποίοι και αναζητούν λύσεις για να καλύψουν τις φορολογικές, τραπεζικές, ασφαλιστικές, λειτουργικές και βεβαίως βιοποριστικές τους υποχρεώσεις.

Η δεύτερη Ερώτηση αναφέρεται στην παράταση της συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας με τον Π.Ο.Υ. με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ύψος πολλαπλάσιο από την συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταγγέλλεται  ότι η νέα συμφωνία με τον Π.Ο.Υ. έγινε «εν κρυπτώ», χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή και ο Τύπος. Την Ερώτηση συνυπογράφουν 28 Βουλευτές.

Στην Τρίτη Ερώτηση, επισημαίνεται η δραματική αύξηση του παραεμπορίου στο κρασί, λόγω επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με παράλληλη την αποτυχία είσπραξης των προσδοκώμενων φορολογικών εσόδων. Οι 52 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζουν πως το εν λόγω μέτρο μείωσε την οικονομική συνεισφορά ενός πολλά υποσχόμενου κλάδου στην εθνική οικονομία, που αποτελεί σημαντικό μέρος του παραγωγικού ιστού της χώρας, τονίζοντας παράλληλα πως το κρασί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα, την παιδεία και την ιστορία μας, ενώ συνδέεται με το τουριστικό προϊόν και τον εξαγωγικό προσανατολισμό της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here