Από άλλη οπτική γωνία μπορεί να βλέπει- από εδώ και στο εξής- τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον πίνακα των σκόρερ ο «άνθρωπος γκολ» της ομάδας της Καλλιθέας Γιάννης Χασάι, μιας και με το τέρμα που σημείωσε στην Πεντάβρυσο, που, συνάμα, ήταν και το μοναδικό του αγώνα, έφτασε στα έξι.

Ρεπορτάζ: Δαμιανός Δέλλιος

Το γεγονός αυτό, λοιπόν, του έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει κατά ένα γκολ από τους: Δημήτρη Στασινόπουλο (Πολυκάρπης), ο οποίος δεν βρήκε προχθές δίχτυα, και Δημήτρη Λαζαρίδη (Βογατσικού), που στέλνοντας, το περασμένο Σάββατο, δύο φορές την μπάλα στο… πλεκτό στη νίκη της ομάδας του στο Μανιάκοι κόντρα στην Α.Ε. Γραμμοχωρίων, έφτασε και αυτός τα πέντε γκολ.

Βασικοί, ωστόσο, «διώκτες» των τριών που προαναφέρθηκαν, με δύο γκολ λιγότερα, ήτοι τρία, είναι οι:

Γρηγόρης Μήλιος (Α.Ε. Γραμμοχωρίων), Λευτέρης Μηλιάτης (Δόξας Κορησού), Σπύρος Καρανάσιος και Αθανάσιος Καρανάσιος (Ηρακλή Πολυκάρπης), Χρήστος Νούλας (Ομόνοιας Βογατσικού), Γρηγόρης Πήτας (Α.Ο. Κάστωρ) και Δημήτρης Στρυμπώνης (Νταηλάκη).  

Στην 3η αγωνιστική καμία γηπεδούχος ομάδα δεν ευθυγράμμισε τα πλάνα της για νίκη, πέντε φιλοξενούμενες πανηγύρισαν «τρίποντο», ενώ σημειώθηκε κι ένα «Χ»

Στις έξι, λοιπόν, αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας, γεγονός είναι, ότι το σημείο «2» υπερίσχυσε, το «Χ» έκανε μία φορά την εμφάνισή του, ενώ απουσίασε ο «άσος».

Νίκες, λοιπόν, ως φιλοξενούμενοι, πανηγύρισαν οι: Ηρακλής Πολυκάρπης, Ομόνοια Βογατσικού, Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, Δόξα Αμπελοκήπων και Γράμμος Μαυροχωρίου, ενώ στο μοναδικό ισόπαλο αποτέλεσμα πρωταγωνιστές ήταν οι:  Δόξα Κορησού και Νταηλάκης.

«Φτωχή» χαρακτηρίζεται η 3η αγωνιστική από πλευράς παραγωγικότητας

Η ιαχή «γκοοοολ» ακούστηκε 16 φορές στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας, κάτι που από πλευράς παραγωγικότητας χαρακτηρίζεται ως «πενιχρή», αποτελώντας, παράλληλα, τη φτωχότερη όλων.

Στα αξιοσημείωτα, εντούτοις, της 3ης αγωνιστικής, είναι το γεγονός, ότι τρεις ομάδες δεν πέτυχαν γκολ. «Αφλογιστία», λοιπόν, έπαθαν τα… όπλα των: Α.Σ. Πενταβρύσου, Α.Ο. Κάστωρ και Α.Ε. Γραμμοχωρίων κάτι που για τους «κυανόλευκους» του Αντώνη Νικολαϊδη παρατηρείται για φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, για τους «βυσσινί» του Παναγιώτη Αντωνίου 1η, ενώ για τα «ελάφια» του Μπάμπη Θεοχάρη, επίσης, 1η.   

Σε ό, τι, τώρα, σχετίζεται με τα 16 γκολ της 3ης αγωνιστικής, αυτό που παρατηρήθηκε, είναι πως 4 από αυτά σημείωσαν οι γηπεδούχες ομάδες, ενώ τα υπόλοιπα 12 οι φιλοξενούμενες.

Τέλος, άξιο σχολιασμού, είναι το γεγονός, ότι ο Ηρακλής Πολυκάρπης προηγείται στον πίνακα των παραγωγικότερων ομάδων, έχοντας πετύχει 13 τέρματα, ενώ τη χειρότερη άμυνα στη φετινή σεζόν διαθέτει η Α.Ε. Βιτσίου, έχοντας δεχθεί 15 γκολ.

Σε ό, τι δε, αφορά τη χειρότερη επίθεση, αυτή ανήκει, επίσης, στην Α.Ε. Βιτσίου, καθότι είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει πετύχει ακόμη γκολ.

Την καλύτερη, από την άλλη, άμυνα, έχει ο Ηρακλής Πολυκάρπης, που κρατάει ακόμη το απαραβίαστο της εστίας του.

Η ιαχή «γκοοολ» ακούστηκε αρκετά νωρίς στην 3η αγωνιστική, στο 5ο λεπτό συγκεκριμένα, ενώ η τελευταία στο 89΄

Το γρηγορότερο γκολ στην 3η «στροφή» της φετινής σεζόν καταγράφηκε στην αναμέτρηση Δόξα Κορησού- Νταηλάκης , στο 5ο λεπτό συγκεκριμένα, όταν ο Δημήτρης Στρυμπώνης  «έγραψε» το 0-1, ενώ το πιο αργοπορημένο σημειώθηκε στο ματς Α.Ε. Γραμμοχωρίων- Ομόνοια Βογατσικού, στο οποίο το τελικό σκορ 0-4 διαμόρφωσε στο 89’ ο Γιώργος Τσολακάκης.

Στην 3η αγωνιστική, δύο φορές η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας, δύο ήταν οι διαιτητές που έδειξαν το σημείο του πέναλτι. Στο ματς, λοιπόν, Α.Σ. Πενταβρύσου- Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, ο ρέφερι κ. Στυλιάδης καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «κυανοκίτρινων» στο 80’, στο οποίο ευστόχησε ο Γιάννης Χασάι , ενώ στην αναμέτρηση Δόξα Κορησού- Νταηλάκης, ο διαιτητής κ. Πολυχρονίου έδειξε το σημείο του πέναλτι υπέρ των «μαυραετών» στο 70’, παρέχοντας την ευκαιρία στον Ζαχαρία Σαλτσογλίδη να δώσει το προβάδισμα (2-1) στην ομάδα του.

Έτσι, ο αριθμός των πέναλτι που δόθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα ανέβηκε στα 10, στα οποία, άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός, ότι όλοι όσοι κλήθηκαν να τα εκτελέσουν βρήκαν δίχτυα, ενώ να σημειωθεί, πως ο Γιάννης Χασάι της Καλλιθέας έχει σημαδέψει τέσσερις φορές «πλεκτό» από τα έντεκα μέτρα.

Το πρόσωπο της 3ης αγωνιστικής

Στην 3η «πράξη» της φετινής σεζόν, αλήθεια είναι, ότι δύο παίκτες έχουν κάθε λόγο να δικαιούνται τον τίτλο του προσώπου της αγωνιστικής, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους: Δημήτρη Λαζαρίδη (Ομόνοιας Βογατσικού), ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του στο Μανιάκοι επί της Α.Ε. Γραμμοχωρίων, και Δημήτρη Στρυμπώνη (Νταηλάκη), που πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του στην Κορησό, της χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας, έπειτα από το τελικό σκορ 2-2.

Επτά παίκτες πέτυχαν το παρθενικό τους γκολ

Στην 3η αγωνιστική της φετινής σεζόν έμελλε να πετύχουν το «στερνό» τους γκολ επτά παίκτες. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σημάδεψαν δίχτυα οι: Αντώνης Στασινόπουλος (Α.Ε. Βιτσίου), Ναούμ Μιχαλόπουλος (Δόξα Αμπελοκήπων), Πέτρος Τερέζιου (Ηρακλή Πολυκάρπης), Άγγελος Μπιτζίκος (Γράμμου Μαυροχωρίου), Παντελής Γάκιας (Δόξας Κορησού), Ζαχαρίας Σαλτσογλίδης (Δόξας Κορησού) και Γιώργος Τσολακάκης (Ομόνοιας Βογατσικού).

73 συνολικά τα γκολ του φετινού πρωταθλήματος, από 41 παίκτες

Από τα 73 τέρματα που σημειώθηκαν στις τρεις αγωνιστικές, τα 37 εξ’ αυτών έχουν πετύχει οι γηπεδούχες ομάδες και τα υπόλοιπα 36 οι φιλοξενούμενες, ενώ αθροιστικά έχουν βρει δίχτυα 41 ποδοσφαιριστές.

Ο πίνακας των σκόρερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here