Τη ρεβάνς από την Καλλιθέα θα επιδιώξει ο Παναργειακός

Ένα, αναντίρρητα, είναι το ματς της 8ης αγωνιστικής ημέρας που προσελκύει πάνω του τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων του νομού μας, και αυτό δεν είναι άλλο από το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναργειακό και τον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας, ενώ οι δύο πρωτοπόροι, Ομόνοια Βογατσικού και Ηρακλής Πολυκάρπης θα ψάξουν να βρουν την 7η φετινή τους νίκη, έτσι ώστε να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δέλλιος

Συγκεκριμένα, ο Ηρακλής Πολυκάρπης έχοντας δώσει το περασμένο Σάββατο ένα από τα πιο σημαντικά ματς του α΄ γύρου και φεύγοντας από το ΔΑΚ Καστοριάς με τον βαθμό της ισοπαλίας, εκ δράμει αύριο στο γήπεδο των Αμπελοκήπων με στόχο μόνο τη νίκη, έτσι ώστε να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από πλευράς Αμπελοκήπων, που γνώρισαν την ήττα την περασμένη αγωνιστική στο Μαυροχώρι, αυτό το Σάββατο θα επιδιώξει να βάλει δύσκολα στους παίκτες του Γιώργου Σαββίδη και να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι πέρυσι και στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής οι «μαυραετοί» του Ιορδάνη Ντίμτσιου ήρθαν ισόπαλοι με τους «πράσινους» της Πολυκάρπης με σκορ 3-3.

Το εντυπωσιακό σερί των επιτυχημένων αποτελεσμάτων που έχει «χτίσει» η ομάδα του Βογατσικού στις επτά πρώτες «στροφές» της τρέχουσας σεζόν, μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία, θέλει να διευρύνει αύριο στο γήπεδο της Κορησού, όπου θα φιλοξενηθεί από την Δόξα που, να θυμίσουμε, ότι το περασμένο Σάββατο πήρε τη νίκη από την ΑΕ Βιτσίου.

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι στην περσινή αγωνιστική περίοδο και στο πλαίσιο της 10ης «στροφής», η Δόξα Κορησού είχε έρθει ισόπαλη με την Ομόνοια Βογατσικού με σκορ 0-0.

Στην πιο ελκυστική, αναμέτρηση της 8ης «στροφής» της φετινής σεζόν, οι δύο ομάδες, του Παναργειακού και της Καλλιθέας, θα κληθούν να μετρήσουν ξανά μέσα σε λίγο καιρό τις δυνάμεις τους, με στόχο οι μεν «κοκκινόμαυροι» του Βαγγέλη Σιώμου να πάρουν το… αίμα τους πίσω για την ήττα που γνώρισαν από τον Μέγα Αλέξανδρο στο θεσμό του κυπέλλου, οι δε, από την άλλη, «κυανοκίτρινοι» του Πασχάλη Δημητρίου να πετύχουν για δεύτερη φορά φέτος τη νίκη στο ΔΑΚ Άργους Ορεστικού και να αποφύγουν τυχών «παρατράγουδα» που μπορεί να τους στοιχίσουν στο πρωτάθλημα.

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι την τελευταία που ο Παναργειακός υποδέχτηκε στην έδρα του, για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας, ήταν στην 22η αγωνιστική την περίοδο 2017-2018 και είχε γνωρίσει την ήττα με σκορ 0-1, ενώ να σημειώσουμε πως οι «κυανοκίτρινοι» φέτος στο κύπελλο πήραν τη νίκη στην παράταση με σκορ 1-2.

Την επιστροφή στις νίκες θα επιζητήσει η Πεντάβρυσος, μετά την ήττα της από το Βογατσικό, στην αυριανή της κόντρα στο γήπεδό της με τον Γράμμο Μαυροχωρίου, προκειμένου να παραμείνει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Από την άλλη, οι «κυανόλευκοι» του Μαυροχωρίου θα ψάξουν να βρουν την 4η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία.

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι στην περυσινή περίοδο και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, οι «κυανόλευκοι» της Πενταβρύσου, είχαν εκμεταλλευτεί την έδρα τους, επικρατώντας του Μαυροχωρίου με σκορ 3-1.

Να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις θα επιδιώξουν ΑΟ Κάστωρ και Νταηλάκης, μετά τις νίκες τους από Γραμμοχώρια και Παναργειακό, αντίστοιχα, στη μεταξύ τους αυριανή αναμέτρηση, προκειμένου από τη μία οι «βυσσινί» του Μίμη Μπαχαδέρογλου να ξεκολλήσουν κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη, και από την άλλη οι «κυανόμαυροι» του Γιάννη Τσεμπερίδη να βελτιώσουν τη θέση του στη βαθμολογία.

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι πέρυσι και στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, ΑΟ Κάστωρ και Νταηλάκης είχαν έρθει ισόπαλοι με σκορ 0-0.

Ο… κύκλος της 8ης «στροφής» του τρέχοντος πρωταθλήματος κλείνει με το ματς Α.Ε. Γραμμοχωρίων – Α.Ε. Βιτσίου, στο οποίο τα «ελάφια» του Παναγιώτη Αντωνίου, την εν λόγω κόντρα τη θεωρούν ως μια καλή ευκαιρία, ώστε να… σπάσουν την κακοδαιμονία που τους «δέρνει» και να ανακάμψουν τόσο ψυχολογικά όσο- κύρια- βαθμολογικά.

Ενώ οι ουραγοί και, συνάμα, χωρίς πόντο «Ενωσίτες» του Χρήστου Σαραμπίνα, θα επιχειρήσουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Τέλος, να θυμίσουμε, ότι στην περυσινή περίοδο και στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, Γραμμοχώρια και Βίτσι είχαν έρθει ισόπαλοι με σκορ 0-0.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ ΑΕ ΒΙΤΣΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ
ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ
ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ Μ.Α. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

 

Η βαθμολογία

Α/Α Ο Μ Α Δ Ε Σ ΤΕΡΜΑΤΑ Β
1 ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ 26 4 19
2 ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ 20 5 19
3 Μ.Α. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 20 3 17
4 ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 15 6 12
5 ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ 13 11 10
6 ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ 8 10 9
7 ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 9 14 9
8 ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ 13 17 7
9 ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 8 15 7
10 ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ 16 20 6
11 ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ 9 17 6
12 ΑΕ ΒΙΤΣΙΟΥ 2 37 0

 

Οι… σφυρίχτρες της αγωνιστικής

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ