Θεσπιών Συμεών: ”Δεν γίνεται από τον καναπέ να ζητάμε οι άλλοι να αλλάξουν τα πάντα”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε χθες, Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 η Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Ενδόξων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Καλλιθέα.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Καρβούνη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και όμορων Μητροπόλεων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην Εορτή της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων τονίζοντας: ”Η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει την Σύναξη των Δώδεκα Αποστόλων, του μικρού αυτού πυρήνα των Μαθητών του Χριστού όπου άλλαξε την ροή και την πορεία του κόσμου. Άλλαξε την Ιστορία του κόσμου και έρχονται οι Απόστολοι αυτοί, την στιγμή αυτή να μας στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, έρχονται για να μας πούν ότι έχουμε πολύ δύναμη μέσα μας, ότι έχουμε δυνατότητες και μπορούμε πραγματικά και εμείς να γίνουμε διάδοχοι τους και συνεχιστές τους, να αλλάξουμε και εμείς τον κόσμο. Πρώτα να αλλάξουμε τον εσωτερικό δικό μας κόσμο, τον μικρόκοσμο τον οποίον μας περιτριγυρίζει αλλά και τον μεγαλόκοσμο στον οποίον βρισκόμαστε”.

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών τόνισε: “Χρειάζεται να γίνουμε άνθρωποι οι οποίοι θα συνειδητοποιήσουμε την αποστολή μας, ο καθένας από την δική του πλευρά να βοηθήσει ξεχωριστά και ατομικά χωρίς να περιμένουμε απο αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης και εξουσίας και διοικήσεως. Δεν είναι δυνατόν με το να είμαστε εμείς στον καναπέ μας και να κοιμόμαστε να περιμένουμε οι άλλοι να αλλάξουν τα πάντα, ούτε είναι δυνατόν να καθόμαστε στα καφενεία να συζητούμε και να μην σηκώνουμε τα μανίκια για να γίνουμε και εμείς συμμέτοχοι στην αλλαγή, αλλά απλά να περιμένουμε όλους τους άλλους να πράξουν αυτό που θέλουμε και εμείς να κοιτούμε αμέτοχοι. Κάθε ώρα είναι ώρα που μπορεί να καταλάβει ο καθένας πόσο σημαντικός είναι για τον εαυτό του και για τον κόσμο όλον”.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: “Δεν μπορεί να είμαστε τόσο υποκριτές στην καθημερινότητα μας, γιατί η συνέπεια μας δοκιμάζεται μέσα στην καθημερινότητα της ζωής, και μετριέται στην πρόκληση της καθημερινότητας, μετριέται στον φτωχό περαστικό στον δρόμο, τον επαίτη που ζητά, τον ρακοσυλλέκτη που ψάχνει, εκεί είναι η σημαντικότητα αν η καρδιά μας θα μείνει με την αισθηματική προσέγγιση η θα βοηθήσει και θα ενωθεί με την καρδιά του ανθρώπου αυτού που έχει ανάγκη”.

Να σημειωθεί ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Καλλιθέας και Μοσχάτου, Αντιδήμαρχοι, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος κόσμου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι πρίν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού επι την αφορμή της ελεύσεως του Πρωτοσυγκέλου της Ι.Α.Α Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών σημείωσε: “Θεοφιλέστατε σας ευχαριστούμε δια την εκ μέρους σας αποδοχήν της προσκλήσεως μας και για την σημερινή σας παρουσία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Καλλιθέας σε αυτή τη μικρά σε μέγεθος ενορία αλλά τεράστια σε πνευματικό έργο και αγώνες. Θεωρούμε την παρουσία σας ύψιστην τιμήν διότι πρώτη φορά στα χρονικά αυτού του Ιερού Ναού επισκέφθηκε Πρωτοσύγκελος αυτόν τον Ιερό Ναό και την Ενορία αυτή. Γι’ αυτό σας μεταφέρω την αγαλλίαση και την χαρά των ενοριτών μου και όλων των δημοτών του δήμου μας. Η σημερινή σας επίσκεψη Θεοφιλέστατε , θυμίζει σε όλους μας την επίσκεψη του Κυρίου Ιησού Χριστού εις τον Οίκον του Πτωχού και η ψυχή όλων μας πάλλει και βροντοφωνεί: Άξιος”.

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

thespion simeon 1

romfea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here