Η διοίκηση του δήμου Δέλτα, σε μια κίνηση που προκαλεί εντύπωση, μάζεψε τα στρώματα από τον ποταμό και τα “ξεφόρτωσε” στην αυλή του νοσοκομείου

Εικόνες “απείρου κάλλους” εκτυλίχθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Η περιβαλλοντική αθλητική ομάδα “Εχεδώρου Φύσις” δημοσίευσε ένα βίντεο στη σελίδα της στο Facebook στο οποίο βλέπουμε ένα φορτηγό του δήμου Δέλτα να ρίχνει στο χώρο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παλιά στρώματα του νοσοκομείου τα οποία είχαν πεταχτεί σε προστατευόμενες περιοχές του Γαλλικού ποταμού, με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο. 

Η διοίκηση του δήμου, σε μια κίνηση που προκαλεί εντύπωση, μάζεψε αυτά τα στρώματα από τον ποταμό και τα “ξεφόρτωσε” στην αυλή του νοσοκομείου Ιπποκράτειο. 

Τα στρώματα ανήκαν μέχρι πρόσφατα στο Νοσοκομείο, που μετά από ανακαίνιση προφανώς αντικαταστάθηκαν. Τα στρώματα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από κλινικές Μονάδων Εντατικής και μονάδων Covid.

Μάλιστα, για το περιστατικό με τα πεταμένα στρώματα στον Γαλλικό ποταμό υπήρξε και παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιανουάριο.

Κατά την καταγγελία, τα συγκεκριμένα μπάζα προέρχονται από νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης που ανακαίνισε πρόσφατα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής -η οποία αναμένεται να διενεργηθεί από το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας- θα εξεταστεί πως έφτασαν τα υλικά στο συγκεκριμένο σημείο και εάν εκλάπησαν πριν καταλήξουν εκεί, όπως επίσης εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με την ρύπανση περιβάλλοντος κ.ά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανέφερε πως δεν έχει κάποια ευθύνη σε σχέση με την απόρριψη των στρωμάτων στον ποταμό, καθώς κάποια από τα στρώματα ήταν αποθηκευμένα σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου με σκοπό να πεταχτούν αλλά άγνωστοι τα πήραν από εκεί.

Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι έβγαζαν τα ελατήρια από τα στρώματα και στη συνέχεια τα πετούσαν στις όχθες του Γαλλικού ποταμού. 

stromata-ippokrateio2.jpg
strwmata-nosokomeiou-ydroviotopos-gallikou.jpg
strwmata-nosokomeiou-ydroviotopos-gallikou2.jpg

makthes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here