Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στον ποδηλάτη, καθώς και η συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Δεκάδες ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λευκό Πύργο, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο θάνατο των δύο αθλητών, της ποδηλατικής ομάδας “Χίλια Δέντρα” στην Πτολεμαΐδα.

Πολλοί εξ’ αυτών φορούσαν μαύρες μπλούζες που έγραφαν «σεβασμός στη ζωή, σεβασμός στον ποδηλάτη», ενώ άλλοι είχαν έρθει με ποδηλατικό εξοπλισμό, γάντια και ειδική ενδυμασία ποδηλασίας. Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν ποδηλατοδρομία από το Λευκό Πύργο στον οποίο συγκεντρώθηκαν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Τσιμισκή, έπειτα προς την Ίωνος Δραγούμη και τη Λεωφόρο Νίκης, με προορισμό το σημείο εκκίνησης.

“Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο είναι κι αυτό ένα μέσο μετακίνησης κι αναψυχής μέσα στην πόλη και πρέπει να διεκδικήσει το χώρο που του αναλογεί σε συνεργασία και με τα άλλα μέσα μετακίνησης” δηλώνει ο Στάθης Κουτμερίδης, μέλος της ποδηλατικής ομάδας “Χίλια Δεντρα”.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στον ποδηλάτη, καθώς και η συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here