Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα. Το φορητό νοσοκομείο, το οποίο θα λειτουργήσει ως υποβοηθητικός χώρος νοσηλείας για περιστατικά COVID-19, αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού αλλά και όσων χρειάζονται νοσηλεία ή/και ΜΕΘ, με αποτέλεσμα οι γιατροί και οι νοσηλευτές να βιώνουν πρωτόγνωρες εικόνες που μοιάζουν με συνθήκες πολέμου.

Χαρακτηριστικό είναι όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Open, ότι στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στήθηκε ένα “νοσοκομείο εκστρατείας”, ένα φορητό νοσοκομείο, του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα. Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα του στρατού και κοντέινερ.

Θα λειτουργήσει ως υποβοηθητικός χώρος νοσηλείας για περιστατικά COVID-19, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναπτυχθούν κλίνες εντατικής θεραπείας με αναπνευστήρες. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ναι μεν τα υλικά υπάρχουν, λείπει δε το προσωπικό.

Μ ‘αυτόν τον τρόπο το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 συμμετέχει στις προσπάθειες τού Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το 424 είναι το νοσοκομείο που θα υποδεχθεί τους ασθενείς από τις δύο ιδιωτικές κλινικές οι οποίες έχουν επιταχθεί. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here