“Βλέπω ότι οι ουρές του κόσμου είναι μεγάλες και στόχος μας είναι να εξεταστούν όλοι ως τις 20:00”, σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας – Οκτώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην παραλία Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή των τεστ

«Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μετά το νέο θλιβερό ρεκόρ των 384 κρουσμάτων κορονοϊού.

“Βλέπω ότι οι ουρές του κόσμου είναι μεγάλες και στόχος μας είναι να εξεταστούν όλοι ως τις 20:00”, σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας. 

Πρόσθεσε δε ότι έχει μιλήσει με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μελέτες που γίνονται στα λύματα της Θεσσαλονίκης έδειξαν δραματική αύξηση του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

rapid-test-eody-thessaloniki4-arkoumaneas.jpg


Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, θα έχει συνάντηση, στις 12 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Ολοταχώς για lockdown η συμπρωτεύουσα

Την εφαρμογή ενός lockdown στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ειδικότερα είναι πολύ πιθανό η Θεσσαλονίκη να περάσει σήμερα στο επίπεδο 4, δηλαδή σε lockdown, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα ενώ μέσα σε πέντε μέρες είχαμε 1.220 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι ουρές που έχουν σχηματιστεί από πολίτες στη Νέα Παραλία και συγκεκριμένα στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να εξεταστούν από τα οκτώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο σημείο.

klimakio-eody-thessaloniki3.jpg
klimakio-eody-thessaloniki1.jpg
klimakio-eody-thessaloniki2.jpg

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν να πηγαίνουν στο σημείο από τις 09:00 και οι ουρές αυτήν την ώρα φτάνουν ως το “Μακεδονία Παλάς”. 

rapid-test-eody-thessaloniki1.jpg
rapid-test-eody-thessaloniki2.jpg
terasties-oures-rapid-test-thessaloniki1.jpg
terasties-oures-rapid-test-thessaloniki2.jpg

Δείτε παρακάτω το βίντεο του makthes.gr με τους δεκάδες Θεσσαλονικείς να περιμένουν στην ουρά για το rapid test:

makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here