ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στους καθηγητές και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Columbia ο πρόωρ??ς θάνατος της κοσμήτορος Αλίκης Ρήγα.

Η εκλιπούσα θεωρούνταν πυλώνας της Νομικής Σχολής, διότι για τέσσερις περίπου δεκαετίες προσέφερε τις υπηρεσίες της σε διάφορα νευραλγικά πόστα μεταξύ των οποίων και της κοσμήτορος για τις εγγραφές και οικονομικές υπηρεσίες (Dean of Registration and Financial Services).

Οι συνάδελφοι και οι φοιτητές της μόλις πληροφορήθηκαν το μοιραίο επικοινώνησαν με τον σύζυγό της Δημήτρη Ρήγα και τα παιδιά της και τους εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια. Και δεν αρκέστηκαν μόνο στα τυπικά.

Το απόγευμα της Τρίτης 16ης Αυγούστου επιβιβάστηκαν σε ένα λεωφορείο και μετέβησαν στο Γραφείο Τελετών Frederick Funeral Home στο Φλάσινγκ για να προσκυνήσουν την σορό της ενώ την επόμενη προσήλθαν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, παρακολούθησαν την Νεκρώσιμη Ακολουθία και απηύθυναν τον ύστατο χαιρετισμό.

Alice-rigas-family-IMG_0659

Η εκλιπούσα, όπως επεσήμανε ο σύζυγός της Δημήτρης Ρήγας αγαπούσε και λάτρευε όλον τον κόσμο και θεωρούσε τους φοιτητές σαν δικά της παιδιά και τώρα συνειδητοποιήσαμε ότι η αγάπη της για την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia ήταν ξεχωριστή.

«Αγαπούσε τους συναδέλφους σαν δικά της αδέλφια και τους φοιτητές σαν δικά της παιδιά και η αγάπη τους και ο σεβασμός τους για την Αλίκη μας συγκίνησε. Δεν περιμέναμε εν μέσω καλοκαιριού να έρθουν τόσο πολλοί για να μας παρηγορήσουν και να της απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό», επεσήμανε ο Δημήτρης Ρήγας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Ρήγας, Κωνσταντίνος και Μελανί
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Ρήγας, Κωνσταντίνος και Μελανί

Η Αλίκη Ρήγα, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», απεβίωσε στις 13 Αυγούστου βυθίζοντας σε πένθος τον σύζυγό της Δημήτρη, τα παιδιά της Κωνσταντίνο και Μελανία Ρήγα, Αλεξάνδρα Ρήγα, τον εγγονό Λουκά Ρήγα, τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Ζωή Ψάλτη, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

Η εκλιπούσα προ τεσσάρων περίπου μηνών διαγνώσθηκε ότι έπασχε από καρκίνο και αγωνίστηκε όσο ελάχιστοι άλλοι για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά ο πόλεμος ήταν άνισος και στις 13 Αυγούστου 2016 άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η Αλίκη Ρήγα με τον σύζυγο, τα παιδιά και εγγονό λίγες ημέρες πριν χάσει την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.
Η Αλίκη Ρήγα με τον σύζυγο, τα παιδιά και εγγονό λίγες ημέρες πριν χάσει την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Αλίκη Ρήγα γεννήθηκε στην Καστοριά το 1949 και σε ηλικία πέντε ετών ήρθε στις ΗΠΑ με τους αείμνηστους γονείς της Χρήστο και Ελένη Ψάλτη. Οι γονείς της εργάστηκαν σκληρά στα γουναράδικα του Μανχάταν και αισθάνονταν υπερήφανοι διότι η κόρη τους αξιώθηκε να περάσει το κατώφλι του Πανεπιστημίου Columbia.

Η Αλίκη ήταν ευφυής, φιλομαθής και εργασιομανής και ήταν από τους πιο τυχερούς φοιτητές της εποχής εκείνης, διότι το Πανεπιστήμιο Columbia πριν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές της προσέφερε εργασία και της παρείχε την δυνατότητα να ανέβει ένα – ένα τα σκαλιά της επιτυχίας και να γίνει κοσμήτορας.

Ο Δημήτρης Ρήγας με την πολυαγαπημένη σύζυγό του Αλίκη το γένος Ψάλτη σε μια πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση.
Ο Δημήτρης Ρήγας με την πολυαγαπημένη σύζυγό του Αλίκη το γένος Ψάλτη σε μια πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση.

Το 1973 γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Ρήγα που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και είχε έρθει για σπουδές στη Νέα Υόρκη και είχε πάρει πτυχίο μηχανικού βιομηχανίας.

Το 1975 χόρεψαν τον χορό του Ησαϊα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ πλαισιωμένοι από τους συγγενείς και φίλους. Οι ευχές τους για αιώνια αγάπη, για βίο ανθόσπαρτο και για πολλούς απογόνους έπιασαν τόπο.

Ο Δημήτρης και η Αλίκη Ρήγα απέκτησαν δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Αλεξάνδρα, τα οποία γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας, με την αγάπη για την Καστοριά και την υπερηφάνεια για τον ελληνικό πολιτισμό.
Ο Κωνσταντίνος είναι νυμφευμένος με την Μελανία με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Λουκά που είναι δύο ετών.

Του Δημήτρη Τσάκα

ekirikas.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here