Η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας προς τιμήν των εκπαιδευτικών της Επαρχίας πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, επ’ ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Βασίλειο Κουκουσά, με την παρουσία του Καθηγητού της Α.Ε.Α.Θ. κ. Γρηγορίου Λιάντα, τους Διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκαπιδεύσεως και τους δασκάλους και καθηγητές της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ο κ. Κουκουσάς ανέπτυξε το θέμα «Οι τρεις Ιεράρχες ως πνευματικοί οδηγοί για την υπέρβαση της κρίσης της εποχής μας» και τόνισε τα χαρακτηριστικά της ζωής των τριών Ιεραρχών, τα οποία θα πρέπει να διδαχθούμε και να μιμηθούμε για να χτίσουμε καλύτερο σχολείο, καλύτερη κοινωνία και ένα μέλλον με πραγματική παιδεία.

Στο τέλος, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την διάκριση της Μητροπόλεως, τον Σταυρό του Αγίου Μηνά, τον Καθηγητή κ. Κουκουσά, για την προσφορά του στα Γράμματα και την επιστήμη της Θεολογίας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς της Καστοριάς που συνταξιοδοτήθηκαν τη χρονιά αυτή.

Ακολούθησε, η κοπή της Βασιλόπιτας και δεξίωση προς τιμήν των διδασκόντων στα Εκπαιδευτήρια της ακριτικής μας περιοχής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

imkastorias.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here