Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ημέρες στην Δυτική Μακεδονία για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Κοζάνη: Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής Κοζάνης

Πανηγύρι στην Αγία Παρασκευή Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει γλέντι στις 9:30 το βράδυ με την ορχήστρα του Γιάννη Γρίβα. Την Τρίτη 26 Ιουλίου μετά τη Θεία Λειτουργία θα εμφανιστούν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και το βράδυ στις 9:30 το βράδυ γλέντι με την ορχήστρα του Γιάννη Ζιάκου.  Επίσης εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, σήμερα θα τελεστεί Εσπερινός και αύριο Θεία Λειτουργία.

Κοζάνη:  Ερτασμός Αγίας Παρασκευής στην Γαλατινή

Στις 26 του μηνός Ιουλίου  ημέρα Τρίτη  γιορτή της πολιούχου  Αγίας Παρασκευής

και ώρα 8.30 το βράδυ ,στην Γαλατινή του Δήμου Βοΐου <<Στην κοινή τράπεζα αγάπης>>

διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά ο ιερέας Πατήρ Παναγιώτης Γκριτζέλης και η εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής ,με χορηγίες  ενοριτών  της Γαλατινής.

Εορδαία:  Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου

Πανηγυρίζει αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου  η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, ένα από τα πλέον γνωστά προσκυνήματα στην ευρύτερη περιοχή όπου συρρέει πλήθος πιστών. Σήμερα, παραμονή της εορτής, και στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας κ. κ Θεόκλητου ενώ αύριο στις 7 το πρωί θα ψαλλεί όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εορδαία: Η Τελευταία Λειτουργία

Την τελευταία  Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κομάνου, εντός του ομώνυμου Ορυχείου, θα παρακολουθήσουν αύριο οι κάτοικοι του Οικισμού, γιατί, στη βάση της συμφωνίας με την ΔΕΗ  το μικρό αυτό κτίσμα καθώς και ο Ναΐσκος του Αγίου Χρυσοστόμου, θα περιέλθουν  στην επιχείρηση, όταν η τελευταία θα οικοδομούσε Ναό στο νέο τόπο μετεγκατάστασης του Κομάνου, στο «Κουρί» Πτολεμαΐδας. Κατά τον πρόεδρο της Τ. Κ Κομάνου, Κώστα Μαυρόπουλο, ο Ιερός Ναός του Αγίου Χρυσοστόμου στο «Κουρί» βαίνει προς αποπεράτωση, μετά τον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΗ,  για  την  δεύτερη  και τελική  φάση  των εργασιών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Γρεβενά: Εορτασμός Αγίας Παρασκευής

Την Τρίτη 26 Ιουλίου εορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής των Γρεβενών. Σήμερα Δευτέρα στις 7:30 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 7;30 το πρωί όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 7 το απόγευμα παράκληση της Αγίας

Γρεβενά: Πανηγύρι στον Άγιο Κοσμά Γρεβενών Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Κοσμά Γρεβενών, «Ο Άγιος Αθανάσιος»  διοργανώνει

πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

8:30 π.μ.  Θεία Λειτουργία & Αρτοκλασία στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής

9:30 μ.μ  Παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία με την Ορχήστρα του Μχάλη Παναγούλα

Κλαρίνο: Μιχάλης Παναγούλας

Τραγούδι: Χρήστος Ντάγκαλας

 

Καστοριά: Την Πολιούχο Αγία Παρασκευή γιορτάζει το Άργος Ορεστικό

Την Πολιούχο της Άγια Παρασκευή γιορτάζει αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου η πόλη του  Άργους Ορεστικoύ Καστοριάς.

Λατρευτικές εκδηλώσεις θα τελεστούν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου , αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου  και την Τετάρτη 27 Ιουλίου .

Σήμερα Δευτέρα   στις 7:00 μ.μ θα γίνει η υποδοχή Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μητρόπολη Δράμας, θα τελεστεί  Αγιασμός του εκ βάθρων ανακαινισθέντος Ιερού Βήματος του Ιερού Ναού και Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Eσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστοριάς  κ. Σεραφείμ και στις 9:00 μ.μ Παράκληση Αγίας Παρασκευής. Αύριο Τρίτη στις 7:00 π.μ θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ και στις 10:30 π.μ θα γίνει Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της  πολιούχου Αγίας. Στις 7: 00 μ.μ  θα τελεστεί Εσπερινός και παράκληση της Αγίας. Την Τετάρτη  27 Ιουλίου 7:00 π.μ – 10:00 π.μ θα τελεστεί Όρθρος Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων και δωρητών του Ιερού Ναού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-Συνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here