Με την επιμέλεια της Ευξείνου Λέσχης Άργους Ορεστικού, αποδόθηκαν σήμερα, οι πρέπουσες τιμές, στα 353.000 θύματα, που έχασαν την ζωή τους στην Γενοκτονία του Ποντιακού Πληθυσμού. Άλλωστε ακριβώς σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από της αποφράδα ημέρα της 19ης Μαΐου 1919.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού. Το παρών έδωσα δεκάδες Πόντιοι, αποτίοντας φόρο τιμής σε συγγενικά πρόσωπα τους που χάθηκαν τόσο άδικα, ενώ τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης, πλαισίωσαν της Ιερές Ακολουθίες με τις παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αυτογνωσίας, στην περιοχή Ντολτσό του Άργους Ορεστικού.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού και εκ νέου υποψήφιος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δημήτρης Μουτζίκης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Σωκράτης Μπουρινάρης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συλλόγων της πόλης. Μετά το πέρας της τελετής η Έυξεινος Λέσχη παρέθεσε δεξίωση στους παρευρισκόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here