Το δρώμενο που κατασυγκίνησε στο σπίτι που έπεσε νεκρός ο Παύλος Μελάς (Φωτο & Βίντεο)

Το σπίτι όπου έχασε τη ζωή του στις 13 Οκτωβρίου του 1904 ο Παύλος Μελάς, επισκέφθηκε χθες Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, όπου εκτυλίχθηκαν άκρως συγκινητικές στιγμές εξ αιτίας ενός δρώμενου από δύο ηθοποιούς, με αποτέλεσμα να βουρκώσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Αποστολή Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Το δρώμενο, που παρουσιάστηκε κατά την επίσκεψη του Αρχηγού και της συνοδείας του, αφορούσε την αλληλογραφία που αντάλλασσε ο ήρωας με τη σύζυγο του Ναταλία, όταν αυτός βρισκόταν στα χώματα της Μακεδονίας με σκοπό τη συγκρότηση αντάρτικων ομάδων για την αντίσταση και την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Παύλο Μελά και τη σύζυγο του Ναταλία φορούσαν κατά περίπτωση ο μεν πρώτος στολή ανθυπολοχαγού της εποχής και η μεν δεύτερη μαύρο φόρεμα βγαλμένο επίσης από την εποχή. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, προέρχονται από θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης που ανεβάζει σε παράσταση τη ζωή του πρωτεργάτη του Μακεδονικού αγώνα, Παύλου Μελά και όπως αποκάλυψε ο αρχηγός θα παρουσιαστεί και στη Σχολή Ευελπίδων.

Κατά την διάρκεια του δρώμενου υπήρξε έκδηλη συγκίνηση, που είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο αρχηγός του Στρατού όσο και όλοι οι παρευρισκόμενοι να βουρκώσουν και με δυσκολία, όπως θα δείτε και στο βίντεο, να συγκρατούν τα δάκρυα τους.

Λόγω του ότι το δρώμενο έλαβε χώρα στο δωμάτιο όπου μεταφέρθηκε το λαβωμένο σώμα του Παύλου Μελά, ο χώρος ήταν μικρός με αποτέλεσμα να μη μπορεί να το παρακολουθήσει πολύς κόσμος που επίσης επισκέφθηκε το εν λόγο σπίτι. Η ΣΕΝΤΡΑ ήταν εκεί και σας το παρουσιάσει εξ ολοκλήρου μαζί με την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here