Το φάσμα δεν είναι απεριόριστο σημειώνει το Ραδιοτηλεοπτικό – Με την τιμή εκκίνησης που έδωσαν, επιδιώκουν να συγκεντρώσουν το ίδιο ποσό που συγκεντρώθηκε πέρυσι με τον διαγωνισμό που τελικά ακυρώθηκε από το ΣτΕ

Η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις επτά δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες ορίστηκε στα 35 εκατ. εκατ. ευρώ, με το σύνολο τους να ξεπερνά τα 245 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το ΕΣΡ προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Στην επιστολή του ΕΣΡ σημειώνεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ομόφωνα και ότι ρητά λαμβάνει υπόψη τον περσινό διαγωνισμό. Το ΕΣΡ επίσης τονίζει ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο.

Με την απόφαση του ΕΣΡ εγκαταλείπεται στην πράξη η απόφαση που είχε λάβει πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, που βασιζόταν στη μελέτη του πανεπιστημίου Φλωρεντίας. Παράλληλα, το ΕΣΡ δεν υιοθετεί και τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών που μπορούν να χορηγηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον περυσινό διαγωνισμό – ο οποίος ακυρώθηκε λόγω των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας – είχαν συγκεντρωθεί 246 εκατομμύρια ευρώ για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Με την σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι σαφές ότι επιδιώκεται να συγκεντρωθεί το ίδιο ποσό αλλά με τη διάθεση επτά και όχι τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Διαβάστε εδώ το έγγραφο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here