Όχι και πολλά χρόνια πριν, (στα ορεινά κυρίως χωριά της Καστοριάς ακόμη είναι), ήταν το «φάρμακο» κατά της γρ??πης και του κρυολογήματος.

Αλλά και για τα χειμωνιάτικα βράδια, δίπλα στο τζάκι με τ᾿ αναμένα κούτσουρα, με – 5°C απ᾿ έξω και τον βοριά να σφυρίζει, μια χαρά είναι!

Ακολουθήστε τη συνταγή και οι γιατροί θα… κλείσουν τα ιατρεία τους!

Υλικά

•    1 κρασοπότηρο τσίπουρο
•    1 – 2 κ. γλ. μέλι (το καλύτερο που μπορείτε να βρείτε)
•    1 πρέζα κανέλλα (σκόνη)
•    1 – 2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το τσίπουρο σ᾿ ένα μπρίκι,  την κανέλλα και τα γαρύφαλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην μας βράσει, γιατί κινδυνεύουμε να πάρει φωτιά. 

Ανακατεύουμε και μόλις είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σε ποτήρι, που έχουμε βάλει μέσα το μέλι.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί το μέλι και στο μεταξύ, το κρατάμε κοντά στη μύτη μας, εισπνέοντας.
Αν αφού πιούμε το μισό, δεν έχουμε αρχίσει το τραγούδι, τότε πίνουμε και το υπόλοιπο!

— Εναλλακτικά, ετοιμάζουμε ένα καυτό τσάι του βουνού, ρίχνουμε μέσα λίγο τσίπουρο, κανέλλα, γαρύφαλλα, ζάχαρη και μέλι.
Κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here